Børn og forældre hjalp med at gøre legepladsen i Ravnsholtklyngen fin og grøn forleden. Privatfoto

Børn og forældre hjalp med at gøre legepladsen i Ravnsholtklyngen fin og grøn forleden. Privatfoto

Forældre og børn sørgede for en ny grøn legeplads

Forleden aften kunne man se børn og voksne grave huller på legepladsen, på tværs af Ravnsholtklyngens fire afdelinger. Det skete da børn og personale havde inviteret forældrene til ”plant og Spis” dag

Der var livlig aktivitet ved institutionen Ravnsholtklyngen forleden. Også selvom institutionen var lukket. Alligevel væltede det ind med børn og voksne. Nogen med et træ eller busk under armen, andre med skovle og spader.

Alt imens prøvede Annette scheerer, der er leder i klyngen at få et overblik over, hvilke træer og buske, der skal plantes hvor, alt imens snakken går mellem forældrene, og børnene leger. Og det var lige præcis målet med aftenen, der derudover også giver en grøn legeplads med små 'rum' til fordybelse og og leg.

Selvom man kun er fire år, kan man sagtens være med til at ordne legepladsen i børnehaven. Privatfoto

Selvom man kun er fire år, kan man sagtens være med til at ordne legepladsen i børnehaven. Privatfoto

"Når forældrene lærer hinanden at kende, styrker det børnenes relationer til hinanden. Det vil også styrke samarbejdet og overgangen til skolen", foræller Annette Scherer og fortsætter:

"Når børn, forældre og personale arbejder sammen om legepladsen, får de et ejerskab og et tilhørsforhold til den. Børnene får lyst til at passe på den, og de nye træer. Og så kan de følge med i udviklingen året igennem".

Sluttede med fællesspisning

Den fælles arbejdsaften i institutionen endte med hygge over middagsmaden. Ravnsholtklyngens køkkendame havde nemlig sørget for en god varm tomatsuppe.

"Snakken gik livligt under maden, og der blev faktisk talt meget om, hvad der kan gøres næste", fortæller en glad Annette Scherer og lægger ikke skjul på, at alt gik, som hun havde håbet.

"Det har været en succes, synes jeg. Forældrene snakker på tværs, børnene hygger og legepladsen er blevet så flot", siger hun.

hhs

Publiceret 09 October 2018 07:27