20 ud af byrådets 21 medlemmer står bag budgettet for de kommende år i Allerød. Torsdag morgen mødtes gruppeformændene med borgmester Karsten Längerich til et pressemøde om budgettet. Foto: Helene Holm Stolle

Hele byrådet undtaget Enhedslisten stemte tirsdag aften for budgettet for de kommende år. Billedet her er fra, da budgetforliget blev indgået, hvor gruppeformændene mødtes. Arkivfoto: Helene Holm Stolle

Så er budgettet vedtaget

Tirsdag aften blev budgettet for de kommende år vedtaget - kun Enhedslisten stemte ikke for

Af
Helene Holm Stolle

Helt som forventet blev budgettet vedtaget uden de store problemer, da byrådet mødtes tirsdag aften. Alle partier i byrådet undtaget Enhedslisten stemte nemlig for.

Selvom der er bred enighed om kommunens økonomiske prioriteringer og ikke mindst enighed om, at det er godt, at et næsten fuldt byråd står bag budgettet, så er der ingen tvivl om, at der flere steder både er klippet en hæl og hugget en tå blandt partierne. Især hos Konservative - noget som tidligere borgmester Jørgen Johansen allerede gav udtryk for ved pressemødet, da partierne var nået til enighed om et budgetforlig, men tirsdag aften blev det igen understreget.

"Der er ingen tvivl om, at det har været et svært budget. Man må igennem svære beslutninger og tage ansvar. Når vi så alligevel er med, så gør vi det for at sige, at vi gerne vil samarbejde. Også selvom det koster, og det gør det her budget for os", lød det fra Jørgen Johansen tirsdag aften, skriver sn.dk.

Selvom de besparelser og effektiviseringer, der er i budgettet ifølge borgmester Karsten Längerich (V) er fundet der, hvor det gør mindst ondt, så kan borgerne ikke undgå at mærke det. Det nævnte viceborgmester Miki Dam Larsen (A) da også tirsdag aften ved budgetvedtagelsen, hvor han især hæftede sig ved beslutningen om at rive Fru Lunds Villa ned.

"Det er ikke populært at fravælge videreførelsen af den institution (Fru Lunds Villa, red.), men det er et eksempel på, at vi er nået derned, hvor det er svært at finde noget, som ikke kan mærkes", lød det fra viceborgmesteren, skriver sn.dk.

Publiceret 10 October 2018 08:40