Økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer i boligpriserne.

Økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer i boligpriserne.

Så meget er huspriserne steget i Nordsjælland

I Nordsjælland er villaerne og rækkehusene i år solgt for 23.102 kroner pr. kvadratmeter

huspriser Det er ikke ligefrem fordi, der er tale om raketvidenskab, når man kigger på de senere års prisudvikling på boligmarkedet i Nordsjælland og kommunerne i Københavns omegn: Priserne er steget - og prisrykket er særligt anført af den korte afstand til det hotte boligmarked indenfor hovedstadens kommunegrænser.

Der, hvor ligningen måske begynder at spidse lidt til, er, når økonomer og eksperter taler om opbremsninger og stagneringer. For er tiden så inde til at slå et til salg-skilt i forhaven eller koldt vand i blodet, inden man sætter sin krusedulle nederst på skødet til et nyt hjem?

"Man skal aldrig skynde sig ud i hverken et boligkøb eller salg. Der er simpelthen for store økonomiske og familiemæssige konsekvenser, der følger med, når man udskifter sin bolig. Man skal handle bolig, når der i familien er et behov for det, og det er vigtigt ikke at lade sig rive med af, hvad der sker med boligpriserne i en måned eller to," siger Mira Lie Nielsen, der er bolig- og formueøkonom i Nykredit.

Høje priser

I Nordsjælland er villaerne og rækkehusene i år solgt for 23.102 kroner pr. kvadratmeter, mens huskøberne i kommunerne helt tæt på København har måtte betale godt 31.160 kroner for en tilsvarende. Det viser tal fra Boliga.

Dermed er kvadratmeterpriserne i de to landsdele steget med henholdsvis 1.800 kroner og små 2.000 kroner fra 1. halvår 2016 til samme periode i år.

Prisstigningerne svarer til, at et hus på 120 gennemsnitlige kvadratmeter i Nordsjælland i år er solgt for godt 200.000 kroner mere, end et tilsvarende ville være handlet for i 2016.

-vik

Publiceret 27 October 2018 09:00