'Jul i Skilsmisseland' foregår på et værtshus, hvor de tre hovedpersoner traditionen tro er samlet 24. december til det årlige slag julebanko, inden turen går hjem til jul og de forestående familieintriger. Pressefoto

'Jul i Skilsmisseland' foregår på et værtshus, hvor de tre hovedpersoner traditionen tro er samlet 24. december til det årlige slag julebanko, inden turen går hjem til jul og de forestående familieintriger. Pressefoto

Teater: 'Jul i Skilsmisseland'

Humoristisk forestilling om at være voksent skilsmissebarn i juletiden kan ses på Mungo Park

teater For mange familier er julen årets vigtigste højtid - et varmt og kærligt ritual, der binder familien sammen i en and- og risalamande-induceret lykkerus. For andre familier - not so much. Idealet om fred og harmoni gør kun dysfunktionen tydeligere, og højtiden bliver i stedet til, hvad der bedst kan betegnes som en slags absurd teater.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om Teaterkompagniet Partner in Crimes nye forestilling 'Jul i Skilsmisseland', der berører netop dét tema.

'Når familien er i opløsning, er julen ikke idyl; den er et minefelt. Indestængt frustration, vrede, jalousi: bare rolig, der er plads og tid til det hele,' hedder det i pressemeddelelsen.

Tamara Rugaard Mathiesen, instruktør på forestillingen, udtaler:

"Der er blevet fortalt mange historier om skilsmissebørn, men i denne fortælling er det 'de voksne skilsmissebørn', der er sat i centrum. Forestillingen skal sætte fokus på traditioner og fællesskab, præget af nye familiekonstruktioner i det moderne samfund, vi lever i. Et samfund, der har lært os, at lykken er en kernefamilie, og her har skilsmissefamilierne jo allerede tabt på forhånd – og det er absurditeten. Det er en problematik, man ikke kan løse, men må forsøge at forene sig med."

Om 'Jul i Skilsmisseland'

'Jul i Skilsmisseland' foregår på et værtshus, hvor de tre hovedpersoner traditionen tro er samlet 24. december til det årlige slag julebanko, inden turen går hjem til jul og de forestående familieintriger.

Efterhånden som dagen skrider frem, afslører de tre venner, hvad december har budt dem hver af stress, pligt og små tikkende bomber, alt imens lokalet gradvist fyldes med enorme mængder julepynt, som en stadig mere overgjort julestue. Ledsaget af en musiker på scenen udgør værtshuset dermed rammerne for en overgang til en voksende håbløshed; fra hygge til snigende absurditet.

Forestillingen er produceret af Partner in Crime med idé og koncept af Tamara Rugaard Mathiesen og Frederik Villads, der også står for henholdsvis iscenesættelse og manuskript. Kristian Grumme Nielsen, Thea Kastberg og Andreas Dittmer spiller de tre hovedpersoner Simon, Vera og Mathias, mens Karl Johan Dilling Jandorf fra bandet Libra står for det musikalske univers.

Herudover står Bodil Jørgensen og Henrik Prip for voiceovers med forældrenes perspektiv, mens Hella Joof lægger stemme til 'Oraklet'.

Forestillingen kan ses på Mungo Park fra 27.-29. december.

mik.

Publiceret 17 November 2018 15:15