Allerød Byråd har godkendt kommunens høringssvar vedrørende udvidelsen af Hillerød-motorvejen. Foto: Michael Braunstein

Allerød Byråd har godkendt kommunens høringssvar vedrørende udvidelsen af Hillerød-motorvejen. Foto: Michael Braunstein

Byrådet godkendte høringssvar om motorvej

Rasmus Keis Neerbek, Enhedslisten, undlod dog at stemme

Af
Michael Braunstein

motorvej Et næsten enigt Allerød Byråd godkendte 22. november forslaget til kommunalt høringssvar om VVM-redegørelsen for udvidelsen af Hillerød-motorvejen. Rasmus Keis Neerbek, Enhedslisten, undlod at stemme.

I høringssvaret vægtes en sikker og sammenhængende infrastruktur, øget trafiksikkerhed og ordentlige støjdæmpende forhold.

"Støj er noget, vi fokuserer meget på i vores svar," sagde formanden for Teknik-, Erhverv-, Plan- og Miljøudvalget, Miki Dam Larsen, Socialdemokratiet, i byrådet.

Rasmus Keis Neerbek var i tvivl.

"Der er da flere gode elementer i høringssvaret, men spørgsmålet er, om motorvejen overhovedet er en god idé," sagde han og nævnte høringssvaret fra NOAH-Trafik som værende interessant.

Martin Wolffbrandt, Konservative, kaldte høringssvaret "rigtigt godt."

"De to vigtigste budskaber i høringssvaret står nederst på side 1: Der bliver kvitteret positivt for, at der arbejdes med at reducere støjen fra motorvejen, og det slås fast, at der skal arbejdes videre med problemet. Og så bliver det påpeget, at der allerede i dag er problemer ved afkørsel 11, Allerød Syd. Afkørselsbanen er for kort. Derfor bruger mange trafikanter i nordgående retning nødsporet i myldretiden," sagde han.

Lisbeth Skov, Venstre, var enig:

"Der er kæmpestore problemer med afkørsel 11, så det er godt, at det er kommet med i høringssvaret," sagde hun.

Publiceret 26 November 2018 05:30