Udsnit af værk af Jette Bøving.

Udsnit af værk af Jette Bøving.

Farvegladerne udstiller på Kirkehavegård

Der kan ses malerier, smykker og skulpturer fra 1.-9. december

udstilling Farvegladerne udstiller på Kirkehavegård fra 1.-9. december, hvor man kan se malerier af Bengta Jensen, Jette Bøving, Ania Czarnecka og Anne-Marie Petersen samt keramik og skulpturer af Nina Bruhn og Pernille Taisbak Hølledig.

Der er fernisering lørdag 1. december kl. 13. Næstformand i Kultur-og Idrætsudvalget, Merete Them Kjølholm, holder åbningstalen, og 'De gamle Jazzdrenge' står den musikalske underholdning.

Fotografi som grundlag for maleri

Bengta Jensen siger:

"Jeg fotograferer altid, når jer er ude og rejse, og fotografiet fungerer som et grundlag for maleriet. I maleriets forløb bevæger det sig hen mod det abstrakte, hvor jeg arbejder med dybden, lyset og bevægelsen i maleriet. Jeg arbejder med akryl, olie og akvarelfarver."

Jette Bøving maler både med akvarel, akryl og olie, som inspirerer hende meget forskelligt:

"Med akvarel udtrykker jeg for det meste det jeg ser, som jeg oplever det sete, naturalistisk. Naturen er en del af mit liv, som jeg indfanger både herhjemme og på mine ferier. Med akryl og olie udtrykker jeg mere mine fantasier, oplevelser og følelser, eksempelvis menneskelige relationer, ofte på et naivistisk plan. At eksperimentere med rumvirkningen og farvernes gensidige påvirkning er inspirationen i andre malerier."

Kunst som kommunikation

Ania Czarnecka er uddannet i lingvistik og kommunikation og betragter sprog som en form for kunst og kunst som et kommunikationsmiddel.

"Derfor udtrykker jeg bedst mine tanker ved hjælp af både ord, streger, billeder og farver. Jeg arbejder med de materialer, jeg har ved hånden og prøver hele tiden at inkorporere nye medier," siger hun og fortsætter:

"Jeg bruger fotos, tusch, blæk, blyant, kuglepen, akryl og lak. Motiverne henter jeg fra mine omgivelser, og jeg bliver konstant inspireret af den nutidskunst og klassiske kunst, jeg møder alle steder. Det, der fanger mig mest, er ansigtet og dets forskellige udtryksformer. Mennesket og dyret er altid til stede i mine værker – hvis ikke i form af et portræt så som et element eller en antydning."

"Selv om mine værker er harmoniske, symmetriske og i balance, er der altid fornemmelse af truende uro i dem," siger Ania Czarnecka og konstaterer: "Min kunst befinder sig i en evig eksperimental fase og er i konstant udvikling."

Naturen som inspiration

Anne-Marie Petersen har naturen som sin inspirationskilde.

"Det smukke nordiske lys, skov, strand, himmel og hav, bjerge og dale males ind i mine billeder. Jeg arbejder abstrakt/ekspressivt, hvilket betyder, at mine malerier bliver til i selve arbejdsprocessen, som er spontan og intuitiv. Jeg arbejder med akryl, olie og pasteller. Har som regel gang i flere malerier samtidig. Der formes, forandres, males over og eksperimenteres, indtil billedet giver mig en følelse af glæde og forløsning," siger hun.

Raku-brænding

Nina Bruhn siger om sin keramik:

"Jeg har nu arbejdet med ler i 10 år. Min store interesse er Raku-brænding – en japansk teknik, som bygger på de fire elementer jord, ild, luft og vand. Det spændende ved Raku er usikkerheden ved resultatet: Hvordan bliver farverne - og kan jeg styre krakeleringen?"

"Når jeg laver Raku, bruger jeg ofte begitning – flydende farvet ler – under den klare glasur. Igen i år har jeg taget nye 'Hjertevenner' og 'Hobbithuse' med på udstillingen, og for første gang 'Hjertepar' udført som fyrfadsstager og juleopsatser på træfod."

Endelig siger Pernille Hølledig:

"Mine skulpturer er lavet af gamle fliser og porcelæn. Jeg er meget inspireret af Gaudi og Hundertwasser. Genbrug er vigtigt for mig, jeg genanvender gerne gode materialer og bruger dem på en ny og anderledes måde."

Publiceret 27 November 2018 15:15