Skolepatruljen i fuld gang på Frederiksborgvej. Foto: Michael Braunstein

Skolepatruljen i fuld gang på Frederiksborgvej. Foto: Michael Braunstein

'Den sureste uge' fik en god start

Hyldest og skulderklap mandag morgen til skolepatruljen ved Lillevang Skole Lillerød

Af
Michael Braunstein

skulderklap "Det er sjovt at gøre en forskel. Og det er helt fint at komme tidligt op, når man skal hjælpe andre børn. Dårligt vejr? Ja, hvis det skulle ske, så har vi et regnslag, vi kan tage på."

Sådan lød det fra Signe og Julie - et par af de seje medlemmer af skolepatruljen ved Lillevang Skole Lillerød - mandag morgen 28. januar.

Dén dag er udråbt til at være den første i 'Den Sureste Uge' på året, men denne gang fik den en god start: Nordsjællands Politi og Allerød Kommune mødte op med skulderklap, varm cacao, kage, taler, diplomer og huer i pangfarver.

Det er frivilligt

Godt 30 elever fra 6. klasse udgør skolepatruljen ved Lillevang Skole Lillerød, og 28. januar demonstrerede de på bedste vis, hvordan de hjælper børn over Frederiksborgvej, Prøvestensvej og Gl. Lyngevej - om børnene så er på vej til afdeling Skovvang eller afdeling Lillerød.

Her er hele flokken af skolepatruljemedlemmer ved Lillevang Skole Lillerød sammen med borgmester Karsten Längerich og repræsentanter for Nordsjællands Politi. Foto: Michael Braunstein

Her er hele flokken af skolepatruljemedlemmer ved Lillevang Skole Lillerød sammen med borgmester Karsten Längerich og repræsentanter for Nordsjællands Politi. Foto: Michael Braunstein

Der er otte elever i aktion hver dag. Det er frivilligt, om eleverne vil melde sig til opgaven, og der er god interesse for at være med. De frivillige fra 6. årgang læres op af eleverne fra 7. klasse, der året før har haft tjansen. Som tak får medlemmerne af skolepatruljen en tur i Tivoli.

Ros og anerkendelse

Ved arrangementet 28. januar lød det fra de fremmødte fra Nordsjællands Politis færdselsafdeling:

"Der skal lyde stor ros og anerkendelse til jer. I hjælper os med at højne færdselssikkerheden, i al slags vejr. Tak skal I have."

Fra Allerød Kommune var blandt andre Ole Kruhøffer Komdrup, koordinerende færdselskontaktlærer i Allerød Kommune, og formanden for Børne- og Skoleudvalget, Nikolaj Bührmann, mødt op. Og så borgmester Karsten Längerich, der også tog ordet:

"Det er fantastisk at se jer i aktion, I er så glade allesammen. Jeg er stolt over, at vi har nogen som jer, der på den måde hjælper jeres kammerater. Og det passer jo fint ind i det forhold, at Allerød netop handler om fællesskaber."

Bag kampagnen 'Den Sureste Uge' står en stribe kommuner, Rådet for Sikker Trafik og LB Forsikring.

"Det er sjovt at gøre en forskel," sagde Signe og Julie, her i gang med deres skolepatrulje-opgave 28. januar om morgenen. Foto: Michael Braunstein

Publiceret 28 January 2019 11:14