Eske Willerslev var en populær foredragsholder på Allerød Bibliotek. Foto: Allerød Bibliotek

Eske Willerslev var en populær foredragsholder på Allerød Bibliotek. Foto: Allerød Bibliotek

Willerslev trak fulde huse

Forårsprogrammet sparket i gang med et brag, da Allerød Bibliotek havde besøg af DNA-forskeren

dna Det var en fyldt sal, der mødte DNA-forsker Eske Willerslev, da han 24. januar besøgte Allerød Bibliotek. Han var gæst i det første af en lang række spændende arrangementer, der i dette forår er på plakaten på biblioteket.

Hvor meget ved vi danskere egentlig om, hvor vi kommer fra? Det var spørgsmålet, som Eske Willerslev stillede i foredraget, som handlede om DNA i alt fra ældgamle knogler til is. Og han kom i sit foredrag blandt andet ind på, hvorfor mammutterne uddøde, hvem de første folk i Amerika var, og hvor vi selv stammer fra.

Eske Willerslev er DNA-forsker, professor og leder for Københavns Universitets sektion for GeoGenetik. Han har modtaget et væld af priser og er blandt andet blevet beskrevet som manden, 'der skriver historien om med DNA' i New York Times.

Willerslev har desuden udgivet flere bøger om sit liv og sin forskning, den seneste 'Historien om det hele - fortællinger om magi og videnskab' fra 2016 har han skrevet i samarbejde med musiker Kristian Leth, og bogen berører alt fra gener, fortiden og menneskets historie til ånder, myter og magi.

Allerød Bibliotek takker Team Allerød for samarbejdet omkring Willerslev-aftenen.

mik.

Publiceret 28 January 2019 05:30