Allerød Rotary Klub støtte har været med til at skabe denne legeplads. Pressefoto

Allerød Rotary Klub støtte har været med til at skabe denne legeplads. Pressefoto

Allerød Rotary Klub støtter skole i Tanzania

10.000 kr. har Allerød Rotary Klub givet skole i Tanzania

Velgørenhed Allerød Rotary Klub har senest doneret 10.000 kr. til skoleprojektet Katempris i Tanzania. Klubben har derved gennem de seneste seks år samlet støttet projektet med i alt 70.000 kr. Projektet støttes via et samarbejde med en jysk Rotary Klub. Drømmen om skolen blev skabt til et bryllup.

"I 2010 blev danske Anne gift med Brighton Katabaro. En flok danskere deltog i brylluppet, og allerede dengang hørte gæsterne om de lokales drømme angående et skoleprojekt. De danske gæster følte, at det var et godt og perspektivrigt stykke udviklingsarbejde, som de gerne ville støtte op om," skriver Allerød Rotary Klub i en pressemeddelelse.

Den 5. juni 2012 blev første spadestik taget til Anne og Brightons drømmeprojekt Katempris. Drømmen var en lokal skole med en anden pædagogik, andre disciplinære metoder, en anden skolekultur og endelig en skole med international standard. Alle disse drømme skulle samles i opførelsen og driften af en skole i Karagwe i Tanzania.

Drømmen og skolen blev realiseret af Anne og Brighton Katabaro. Projektet ledes fortsat af Anne, der også bor på skolen.

"I 2013 blev den første hjælp sendt fra Danmark. Det var en kæmpe container, der indeholdt indsamlet materiale som for eksempel skoleborde, stole, tavler, engelskbøger, en legeplads, kontormøbler, kantinemøbler med mere. Selve containeren indgik efterfølgende som et opbevaringssted og derved en del af skolen," skriver Allerød Rotary Klub.

Kapp

På billedet ses elever på Katempris ved fællesfrokosten i det nye spiselokale. Pressefoto

På billedet ses elever på Katempris ved fællesfrokosten i det nye spiselokale. Pressefoto

Støtten fra Rotary er anvendt til:

Skolen er udvidet med 3 klasseværelser, renovering og lydisolering af 6 klasseværelser

Midlertidigt køkken er blevet udvidet, så skolen kan lave mad til ca. 150 elever dagligt

Opbevaringsrum til mad er bygget, så hygiejnen omkring maden kan øges

Vandsystem er blevet forbedret

Renovering og forbedringer af toiletforhold er gennemført

Publiceret 09 March 2019 05:30