Clement Kjergsgaard satte på Allerød Gymnasium fokus på demokratiets udfordringer. Foto: Jan Stephan

Clement Kjergsgaard satte på Allerød Gymnasium fokus på demokratiets udfordringer. Foto: Jan Stephan

Clement Kjersgaard satte fokus på demokratiets udfordringer

Hel dag i demokratiets tegn på Allerød Gymnasium

Af
Michael Braunstein

demokrati Den kendte kendt tv-vært og ordstyrer Clement Kjersgaard og magasinet Ræson holdt 11. marts en hel temadag i demokratiets tegn på Allerød Gymnasium. Fokus var skarpt rettet mod demokratiets udfordringer i nutiden og i fremtiden - og i forbindelse med det forestående valg til Folketinget.

'Demokratiets dag' indebar, at alle 2.g- og 3.g-elevers skemaer var blevet ryddet til fordel for workshops, oplæg og paneldebatter med diverse politiske gæster.

Dagen blev indledt med en workshop i elevernes egne klasser, hvor de skulle løse fiktive caseopgaver om 'Dan-Exit' og 'Fake News'.

Herefter mødtes eleverne med Clement Kjersgaard til et oplæg om klimaudfordringer, spørgsmålet om indførelse af direkte demokrati, Fake News og sociale mediers rolle i den politiske debat. I halen af dét oplæg præsenterede eleverne deres respektive løsninger på deres case-opgaver, som Clement Kjersgaard udfordrede undervejs.

Foto: Jan Stephan

Foto: Jan Stephan

Næste punkt på programmet var fire ungdomspolitikere, der fortalte om deres egen vej ind i politik, og opfordrede Allerøds unge til også at overveje den vej.

Herefter fulgte to paneldebatter, den første med ungdomspolitikere og den næste med folketingskandidater, der ifølge en pressemeddelelse fra Allerød Gymnasium 'blev skarpt modereret af Clement Kjersgaard, der sørgede for, at politikerne blev udfordret af spørgsmål fra salen.' Her blev spørgsmål om uddannelsespolitik, integrationspolitik og velfærd overfor global konkurrence ivrigt diskuteret.

Elevrådsformand Olivia Bang Brinck siger, at "Clement Kjersgaard skabte rammerne for en rigtig god dag, hvor man blev udfordret på holdninger og fik et godt indblik i demokratiets udfordringer."

Foto: Jan Stephan

Foto: Jan Stephan

Publiceret 13 March 2019 16:35