Ved ankomsten til Taiwan stod mange taiwanesere klar for at tage imod, og inden de danske elever tog videre med deres værter, var der lige tid til det obligatoriske fællesfoto. Pressefoto

Ved ankomsten til Taiwan stod mange taiwanesere klar for at tage imod, og inden de danske elever tog videre med deres værter, var der lige tid til det obligatoriske fællesfoto. Pressefoto

Elever fra Allerød Gymnasium har været i Taiwan

Udvekslingsaftale har eksisteret i syv år

taiwan Igennem de sidste syv år har Allerød Gymnasium, gennem organisationen TIYEA, haft en udvekslingsaftale med Taiwan, hvilket betyder, at omkring 16 elever fra Taiwan gæster Allerød Gymnasium hvert år i september eller oktober - og at nogenlunde samme antal elever sammen med lærere fra Allerød Gymnasium gæster Taiwan hvert år i marts.

16 gymnasielever og tre lærere er netop vendt hjem efter en uges rejse halvvejs rundt om jorden til Taiwan, en tur på godt 17 timer. I Taiwan har AG-eleverne stiftet bekendtskab med en meget anderledes kultur, og hvor de har skullet bo privat og gå i skole.

Allerede dagen efter ankomsten var der fuldt program, blandt andet med besøg på Chih Ping High School, hvor skoledagen startede kl. 7.20 og sluttede cirka kl. 16.00. Chih Ping High School er en privatskole med omkring 7.000 elever.

Første opgave på skolen var, at AG's elever skulle præsentere sig selv for en stor del af de taiwanesiske elever. Herefter var der møde med en af lederne på skolen, som holdt en velkomsttale og uddelte gaver.

Resten af dagen fulgte AG-eleverne deres værter rundt på skolen for at få et indblik i deres hverdag og i undervisningen, som er meget anderledes struktureret end på et dansk gymnasium. Omgangstonen mellem lærer og elever er også meget mere formel end i Danmark.

Om eftermiddagen lavede værternes klasser lokal mad til gæsterne fra AG, hvorefter der var arrangeret en udflugt til Daxi Tea Factory.

Ugen bød desuden på et besøg på Nei Li High School. Her blev Allerød-eleverne introduceret til magic poker og til at lave is. Herefter hørte de klassisk kinesisk musik og prøvede den svære, men ædle kunst at lave kalligrafi.

"Udvekslingen var igen i år en stor succes, som eleverne i den grad har fået stort udbytte af," udtaler uddannelsesleder Mads Bybæk Pedersen.

mik.

Publiceret 13 March 2019 08:30