Siden 2009 er der kun brugt 4,2 milliarder kroner på vejprojekter i hele Region Hovedstaden, mens der er brugt 12,5 milliarder kroner i Region Midtjylland, skriver Jørgen Simonsen. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Nu skal Hillerødmotorvejen forlænges, mener regeringen og DF. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Ny plan: Pengene er fundet til motorvej til Hillerød

Regeringen og DF præsenterer onsdag formiddag en plan, som indeholder blandt andet en forlængelse af Hillerødmotorvejen

Når regeringen og Dansk Folkeparti i dag, onsdag, klokken 10 præsenterer deres nye infrastrukturplan, er der fundet penge til både Frederikssundsmotorvejen og Hillerødmotorvejen.

Det skriver Marlene Harpsøe, folketingsmedlem for DF, i en mail til Hillerød Posten:

"Det er en fantastisk dag for Nordsjælland! Vi har arbejdet benhårdt for at det skulle lade sig gøre og endelig er det lykkedes! Nu kan vi endelig se frem til at få afviklet nogle af alle de køer der bremser væksten i Nordsjælland," skriver hun.

En milliard kroner

Aftalen sikrer 3,4 milliarder kroner til en forlængelse af Frederikssundmotorvejen og yderligere en milliard kroner til en forlængelse af Hillerødmotorvejen. Byggerierne skal gennemføres fra 2021 til 2030, skriver TV2 Lorry.

I den forbindelse bliver der også afsat penge til øget kapacitet på Motorring 3 og en udvidelse af den nordlige del af Ring 4, erfarer TV 2 Lorry.

Yderligere informationer kommer ud på et pressemøde klokken 10.

Mdt

Publiceret 13 March 2019 09:15