Målet med 'Vi cykler til arbejde' er at få så mange som muligt til at bruge cyklen som et led i transporten til og fra arbejde. Temafoto

Målet med 'Vi cykler til arbejde' er at få så mange som muligt til at bruge cyklen som et led i transporten til og fra arbejde. Temafoto

Opfordring til Allerød: Så skal der cykles til arbejde

Kampagnen løber af stablen i maj måned

cykling Cyklistforbundet og Den Grønne Guide inviterer alle arbejdspladser i Allerød Kommune til at cykle med i Danmarks største og grønneste motionskampagne, 'Vi cykler til arbejde'. Kampagnen løber i maj måned.

Målet med 'Vi cykler til arbejde' er at få så mange som muligt til at bruge cyklen som et led i transporten til og fra arbejde.

Hvis man vil være med, skal man lave et cykelhold.

'En vigtig faktor for at dine kolleger cykler – både i kampagnen og i hverdagen - er at de bliver bakket op af ledelsen. Det kan den gøre ved at dække det lille gebyr på 60 kr. pr. deltager. Så er det meget nemmere at finde en holdkaptajn blandt medarbejderne, som vil samle tilmeldingerne,' skriver Cyklistforbundet og Den Grønne Guide i en pressemeddelelse.

Stor chance for at vinde

Der laves traditionen tro en lodtrækning mellem cykelholdene i Allerød Kommune. Og der er en stor chance for at vinde, da der er hele tolv præmier på spil.

Blandt alle hold trækkes der lod om cykelgrej fra Pauli Cykler for i alt 5.000 kr. til deltagerne på det vindende hold.

Der er også en præmie på 5.000 kr. til den mest cyklende virksomhed, idet der er lagt op til en dyst mellem de store virksomheder, som har den største deltagerprocent: Arbejdsmarkedets Tillægspension - Allerød, Burmeister & Wain Scandinavian Contractor, Hewlett Packard, Niras og Widex.

Alle de lokale holdkaptajner er velkomne til præmieoverrækkelsen, der finder sted 13. juni kl. 15.30 ved Allerød Bibliotek. Her vil borgmester Karsten Längerich overrække gavekort til Pauli Cykler til 10 heldige holdkaptajner.

Den lokale tilmelding sker helt automatisk: Hvis et cykelhold deltager i landskampagnen, så er cykelholdet også med i den lokale lodtrækning. Der trækkes lod blandt alle cykelhold på virksomhederne i Allerød. Hver deltager har et lod, så jo flere der deltager på en virksomhed, jo flere har chance for at vinde.

I landskonkurrencen er præmierne blandt andet nye cykler, rejser og cykelgrej. Man kan læse mere på: vcta.dk.

Sådan er reglerne

Cyklistforbundet og Den Grønne Guide ridser reglerne op sådan:

'Find 4-16 kolleger med hver sin cykel og lyst til at bruge den i hverdagen. Tag cyklen den ene vej, begge veje eller hen til bussen eller toget. Alle kombinationer er lige gode, bare der bliver trådt i pedalerne på vej til og fra arbejde. Tilmeld så mange hold fra samme arbejdsplads, som I har lyst til. Tilmeld jer direkte på www.vcta.dk.'

'Vi håber, at du vil være med til at gøre vores by til en grønnere og renere cykelby. Vi ses på cykelstierne i maj,' lyder det fra Cyklistforbundet i Allerød og Den Grønne Guide.

mik.

Publiceret 14 March 2019 13:47