"Håbet er naturligvis, at tilstedeværelsen af personer ved bilerne afskrækker eventuelle indbrudstyve," siger Jacob Beer om det nye tiltag, hvor Allerød-borgere holder øje med hinandens biler under konfirmationer. Temafoto

Allerød-borgere har fået nok: Holder øje med hinandens biler under konfirmationer

Efter indbrud i fem biler under en konfirmation i Lillerød Kirke 19. maj, er borgere i Allerød gået i aktion

Af
Michael Braunstein

sammenhold Søndag 19. maj var der indbrud i fem biler, der holdt parkeret i Kirkehaven i Lillerød. Fra bilerne blev der blandt andet stjålet kontanter, punge og hovedtelefoner. Tyverierne skete, mens der var konfirmation i Lillerød Kirke.

Der var lignende tyverier fra biler sidste år, og nu har borgere i Allerød fået nok: Via Facebook-siden 'Allerød Kommune - Hjælp hinanden' er der på kort tid stablet en ordning på benene, hvor borgere kan melde sig til overvåge andres biler, når der er konfirmationer i de lokale kirker.

Og opbakningen er kæmpestor: På Facebook-siden tager mange kraftigt afstand fra tyverierne og melder sig som hjælpere.

"Ikke et vagtværn"

Det er administrator af 'Allerød Kommune - Hjælp hinanden', Jacob Beer, der har taget initiativet, og han understreger, at der ikke er tale om et egentligt vagtværn, men udelukkende om nogle ekstra øjne på dagen.

"Tankerne startede på grund af indbruddene i bilerne ved Lillerød Kirke. Det er jo bare rigtigt træls at få dagen ødelagt, både for konfirmanden og festen, men jo i høj grad også for bilejerne. Jeg søsatte derfor idéen om, at frivillige kunne give andre en hånd, så folk kan få en sikker konfirmation," siger Jacob Beer.

Hvem det helt præcist er, der melder sig som frivillige, ved Jacob Beer ikke.

"Jeg kender ikke deltagernes baggrund. Om det er forældre eller om det blot er folk, der ligesom jeg synes, at det er sørgeligt og derfor gerne vil afse en time eller to til formålet. Mine børn bor ikke i kommunen, men jeg kan naturligvis kun alt for godt sætte mig ind i problematikken. Derfor tiltaget," siger Jacob Beer og fortsætter:

"Gentages næste år"

"Det vil helt sikkert blive gentaget næste år. Det kunne være dejligt, hvis vi lokalt kunne slå en ring om konfirmationerne, så ikke byen begynder at få et dårligt ry rundt omkring. Hvis jeg med en lille indsats kan være med til at stoppe det, gør jeg det gerne."

"Som sådan er det en opgave for politiet, men vi ved jo alle godt, at politiets ressourcer ikke er uendelige. Jeg har da også pointeret, at der ikke er tale om en egentlig 'vagtopgave', men blot en overvågningsopgave. Håbet er naturligvis, at tilstedeværelsen af personer ved bilerne afskrækker eventuelle indbrudstyve," siger Jacob Beer.

"Det er helt uhørt"

På Facebook-siden 'Allerød Kommune - Hjælp hinanden' kan man melde ud, om man har brug for hjælp til at holde øje med biler, ligesom man kan melde sig som frivillig.

På siden kan man læse, at der vil blive holdt øje med bilerne ved kommende konfirmationer i Uggeløse Kirke, Lynge Kirke, Lillerød Kirke og Engholmkirken.

"Det er selvsagt helt uhørt, at den slags kan ske, og vi vil gerne hjælpe til med at holde øje med bilerne under konfirmationen, så deltagerne kan få en dejlig konfirmation og en festlig dag og aften - uden bekymring om indbrud i bilerne imens. Jeg håber på en håndfuld observatører ved hver konfirmation," siger Jacob Beer.

Publiceret 22 May 2019 10:20