Cyklistprøverne er i fuld gang på Lillevang Skole Lillerød. Foto: Michael Braunstein

Cyklistprøverne er i fuld gang på Lillevang Skole Lillerød. Foto: Michael Braunstein

350 elever i orange veste

Cyklistprøverne for 6. klasserne har fokus på elevernes færdigheder i trafikken

Af
Michael Braunstein

cyklistprøver 350 elever i Allerød Kommunes 6. klasser deltager i dag, onsdag, og resten af ugen i kommunens årlige cyklistprøver - iført orange veste. Prøverne - der lokalt har omkring 50 år på bagen - finder sted i samarbejde med Nordsjællands Politi og Sikker Trafik.

"Eleverne kører ud på en i forvejen kendt rute, og undervejs kontrolleres deres færdigheder i trafikken, når det gælder vigepligt, placering, orientering og tegngivning. På ruten i Lillerød er der kontrollanter fra Hjemmeværnet, men i Lynge vil det fredag være eleverne selv, der holder øje med hinanden," siger koordinerende færdselskontaktlærer Ole Kruhøffer Komdrup.

Når det er anderledes i Lynge skyldes det, at man på Lynge Skole har valgt at afprøve nyt materiale fra Sikker Trafik.

"De nye prøver bliver obligatoriske i næste skoleår, og i den nye form inddrages eleverne mere i cyklistprøverne - og bliver altså også selv kontrollanter for deres klassekammerater," siger Ole Kruhøffer Komdrup og tilføjer:

"I Allerød Kommune lægges der stor vægt på børnenes trafiksikkerhed - og dermed også på såvel cyklistprøverne som tiltag som 'Alle Børn Cykler'."

Cyklistprøverne omfatter også en klasse-konkurrence, hvor bedste og næstbedste klasse får penge til klassekassen.

Foto: Michael Braunstein

Foto: Michael Braunstein

Publiceret 12 June 2019 12:17