Lis Moll Andersen overrækker hjertestarteren til Torben Damgaard, og den er nu placeret ved Lynge Søpark 3. Privatfoto

Lis Moll Andersen overrækker hjertestarteren til Torben Damgaard, og den er nu placeret ved Lynge Søpark 3. Privatfoto

Nye hjertestartere er kommet op i Lynge og Lillerød

Kæmpeindsats i lille bebyggelse i Lynge gav bonus

hjertestartere 28. april havde Hjerteforeningen indsamlingsdag over hele landet. Denne gang skulle alle de indsamlede midler gå til anskaffelse af hjertestartere.

Kravet for at få en hjertestarter doneret og opsat var, at en gruppe skulle slå sig sammen og gå mindst 15 indsamlingsruter. Kunne man det, så fik man ikke alene en gratis hjertestarter, men også gratis opsætning og to Red Liv-kurser af Hjerteforeningen.

Det sagde den lille bebyggelse Lynge Søpark Seniorandelsboligforening med i alt 24 huse top til.

'Med en bemærkelsesværdig stor indsats af Torben Damgaard, der personligt gik rundt til alle husene, lykkedes det at få 16 til at melde sig som indsamlere - heriblandt var en enkelt dog fra nabobebyggelsen. Så det lykkedes at skaffe en hjertestarter,' hedder det i en pressemeddelelse.

27. maj blev den nye hjertestarter overrakt til seniorandelsforeningen af Lis Moll Andersen, næstformand i Hjerteforeningen Allerød.

'Hjertestarteren er nu placeret ved Lynge Søpark 3, så både beboerne i Lynge Søpark og nabobebyggelsen Maglevangen har glæde af den tryghed, det giver at have en hjertestarter i nærheden – skulle uheldet være ude,' oplyses det.

Også Rønneholtparken i Lillerød samlede ind til en hjertestarter, der blev opsat samme dag.

I alt gav indsamlingen på landsplan et samlet resultat på 6,3 mio. kr. Og der blev i alt uddelt 375 hjertestartere. Indsamlingsresultatet for Allerød blev i alt på 57.000 kr. inklusive Mobile Pay.

mik.

Publiceret 12 June 2019 08:30