Bag kunstnernavnet Mxrphy gemmer sig navnet Cillian Murphy, der boede i Allerød fra han var tre til han var 19 år gammel. Foto: Mikkel Hvolbøl

Bag kunstnernavnet Mxrphy gemmer sig navnet Cillian Murphy, der boede i Allerød fra han var tre til han var 19 år gammel. Foto: Mikkel Hvolbøl

Debutudgivelse med rødder i Allerød

Mxrphy udsender 'Hafnia' på alle streamingtjenester 21. juni

udgivelse Gammel nok til at vide bedre, men ung nok til at gøre det alligevel. Det er mantraet for Mxrphy, som siden november har udgivet singlerne 'Godt Kørende', 'Mauritia' og 'Smuk', til stor anerkendelse fra bl.a. Uniradioen, Spotify, Det' Godt Nok og Gaffa.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse om debutalbummet fra Mxrphy, der under navnet 'Hafnia' udgives uafhængigt på alle streamingtjenester 21. juni.

Opvokset på Søengen

Bag kunstnernavnet Mxrphy gemmer sig navnet Cillian Murphy, og han skriver til Allerød Nyt, at han oprindeligt er fra Allerød, hvor han har boet fra han var tre til han var 19 år gammel.

'Jeg er opvokset på Søengen i Lynge Overdrev og har gået på først Ravnsholtskolen og siden Allerød Gymnasium. Albummet er eksklusivt produceret af min kammerat Jonas Holmark, som gik tre år på AG i parallelklassen,' skriver Cillian Murphy og tilføjer:

'Vi tænker, at det kunne være sjovt for jer som lokalmedie at dække udgivelsen af to lokale drenges musikeventyr, i form af 'Hafnia', selvom pladens indhold fortrinsvis kredser om livet lidt længere inde i storbyen.'

En storbyfortælling

'Hafnia' beskrives som en storbyfortælling, som udspiller sig over i alt 14 numre.

'Eksklusivt produceret af Jonas Holmark, som også er en del af studiefællesskabet Pale Pond på Nørrebro, skildres op- og nedturene i midt-20'ernes København, med nærværende lyrik og tidssvarende flows, på et aldeles velproduceret lydtapet. Med referencer til alle fra Bamse Jørgensen til Peter Faber, og sans for ordspil og dobbeltrim, tages lytteren med fra lørdagens seretonineksplosioner over i søndagens deprimerende sortsyn. Heromkring tror vi på, livet skal leves i de store følelser, høje som lave. Det afspejler 'Hafnia' til fulde. Welcome to the 20-something Wasteland,' hedder det i pressemeddelelsen.

mik.

Fra coveret til 'Hafnia'.

Fra coveret til 'Hafnia'.

Publiceret 13 June 2019 08:30