Så er det slut med at cykle og løbeturen kan begynde. Foto: Michael Braunstein

Så er det slut med at cykle og løbeturen kan begynde. Foto: Michael Braunstein

Høj puls på Ravnsholt ved det årlige triatlonstævne

To elever har skrevet artikel om stævnet

Mynte Ring og Astrid Østergaard, 6.a på Kratbjergskolen Ravnsholt, har skrevet denne artikel til Allerød Nyt om skolens triatlonstævne 23. maj:

Klokken var præcis 10.00, da den første 6. klasse elev hoppede i vandet. Engholm Svømmehal var på det tidspunkt fyldt med spændte 4., 5. og 6. klasse elever. Svømmeturen var disciplin nummer et, og Oliver Røes, som var den første, der skulle i vandet, ventede blot på det fløjt, der skulle sende ham afsted på den lange rute.

"Jeg glæder mig til at komme i gang, jeg har ikke trænet så meget, men jeg tror, det bliver fedt," siger Oliver Røes til os, inden han gør klar til at starte.

Selvom det nu er tredje år, at Oliver og hans kammerater fra 6. klasse er med, så sidder spændingen stadig i blodet. Dog er de mest spændte 4. klasserne, der er med for første gang.

"Jeg har glædet mig rigtig meget til det, fordi jeg ikke har prøvet sådan noget her før," siger Alma Lang Genser, da hun skal i vandet.

Hurtig omklædning

Hele mellemtrinet starter i Engholm Svømmehal, hvor de skal svømme 300 meter. Derefter hurtigt ud på cyklen, hvorefter de skal cykle 10 kilometer - og derefter begiver de sig videre ud på den 3,3 kilometer lange løbetur i Ravnsholtskoven.

Da svømningen er færdig, skynder alle de mange elever sig op af vandet. Der bliver løbet op til omklædningsrummene, hvor taskerne med tøj står klar. Nu er det et spørgsmål om tid, før de har klædt om. De skynder sig at tage tøj på, binde skoene og så er de i løb mod cyklerne.

Cyklerne bliver taget frem og den sidste lyd, man hører, er dækkene på vejen, inden eleverne i fuld fart er ude af syne. Eleverne drøner nu ud mod Bregnerød Kro, som er vendepunktet på cykelruten. Den lange, udmattende cykeltur var dog manges favoritdisciplin.

"Jeg glæder mig mest til cykling, fordi det er den letteste og den disciplin, jeg er bedst i," siger Liva Ougaard, da vi interviewer hende.

"Jeg glæder mig også mest til cykling, fordi det er det, jeg har mest erfaring i," siger Alexander Karlson.

Professionel triatlet på besøg

Eleverne fra 5. klasse har i denne flexuge op til triatlonstævnet og har været så heldige at have en professionel triatlet og træner, Kasper Pedersen fra Sigma-Tri, med i nogle af timerne for at hjælpe dem med deres forberedelse.

Eleverne har i ugens løb lært om de forskellige discipliner indenfor triatlon og om, hvordan deres tid kunne blive bedre. 4. klasserne har trænet regelmæssigt, da de har svømning i skolen. 6. klasserne havde ikke trænet så meget, men de har også været med før.

Eleverne kommer tilbage efter cykelturen, cykelhjelmene bliver taget af og cyklerne stillet i stativerne. Nu er det slut med den disciplin. Eleverne løber forbi tidtagerne og ind i skoven. De løber over broen og hen forbi Bjørlis hus. De løber i skoven og følger ruten, de har lært af deres lærer. De løber i et fast tempo og når til sidst tilbage til broen.

Den løber de over, og den sidste lille strækning er tilbage. Den klarer de let. De løber ud af skoven og hen til tidtager-bordet, hvor de får den tid, de kommer ind på. Derefter bliver der regnet på tiderne. Endelig eleverne er færdige og kan nu gå ind i klassen og slappe af.

"Jeg håber, jeg fik en god tid," siger Alma Becker til os.

"Jeg håber, jeg fik en god tid, fordi jeg er mega konkurrence-menneske," fortæller Line Jensen.

Eleverne kommer ind på meget forskellige tidspunkter. Nogle på under en time, andre over 1 time og 30 minutter. Gennemsnitstiden var ca. 1 time og 15 minutter. Eleverne præsterede alle et godt arbejde og var også meget udmattede, da de kom hjem.

Publiceret 13 June 2019 07:15