Den danske radarproducent med hovedsæde i Allerød, Weibel Scientific, har i 2018/2019 haft markant fremgang på alle parametre. Foto: Weibel Scientific

Den danske radarproducent med hovedsæde i Allerød, Weibel Scientific, har i 2018/2019 haft markant fremgang på alle parametre. Foto: Weibel Scientific

Weibel Scientific øger årets resultat med 140 procent

Antallet af medarbejdere i Allerød-virksomheden er øget med 50 procent på 18 måneder

regnskab Den danske radarproducent med hovedsæde i Allerød, Weibel Scientific, har fremlagt årsregnskab for 2018/2019, og det viser en markant fremgang på alle parametre. Årets resultat er steget med 140 procent, og samtidig er antallet af medarbejdere øget med 50 procent på blot 18 måneder.

"Det har været endnu et fantastisk år, hvor vi har leveret en meget stor vækst i resultat, samtidig med at vi fortsætter med at investere i nye arbejdspladser og i udvikling af ny teknologi. Vores globale konkurrenter har svært at indhente os, fordi vi er gode til at forudse behov i markedet og være helt i front med den teknologiske udvikling. Vores radarer kan simpelthen noget, som ingen andre kan levere, og det er vi kendt for i hele verden," siger administrerende direktør Peder R. Pedersen, Weibel Scientific.

Omsætningen er især drevet af en stor kontrakt med det amerikanske forsvar om levering af tre radarer, som Weibel vandt i 2017 som underleverandør til verdens største forsvarsvirksomhed, Lockheed Martin. Radarvirksomheden har nemlig netop sendt den første af de nyudviklede radarer mod USA, hvor de skal anvendes til test og kvalificering af våbensystemer, blandt andet til bekæmpelse af droner. Det er en teknologi, som Weibel har store forventninger til i de kommende år, fremgår det af en pressemeddelelse.

Her kan man også læse, at Weibel Scientific i regnskabsåret 2018/2019 skabte en bruttofortjeneste på 157 mio. kr., hvilket er 17 procent højere end i regnskabsåret 2015/2016, som indtil nu har været rekordår. Årets resultat - der som nævnt er steget med 140 procent i forhold til sidste år - ender på 40,4 mio. kr., oplyser virksomheden.

Weibel eksporterer 98 procent af produktionen til udlandet og har leveret mere end 4.500 radarer til mere end 40 lande, siden virksomheden blev stiftet i 1977.

Weibel Scientific har med stor succes insourcet al udvikling og produktion, og den solide vækst har resulteret i en en stigning i antal medarbejdere på 50 procent i løbet af de seneste 18 måneder, så virksomheden nu beskæftiger 150 medarbejdere. Langt størstedelen har base på hovedkontoret i Allerød, men ved årsskiftet åbnede Weibel også kontor i Norge, oplyses det i pressemeddelelsen.

mik.

Publiceret 18 July 2019 08:20