Flere gange i løbet af lejren var der fælles samlinger, hvor de mange spejdere mødtes til fantastiske shows. Privatfoto

Flere gange i løbet af lejren var der fælles samlinger, hvor de mange spejdere mødtes til fantastiske shows. Privatfoto

Verdens største spejderlejr: Ni lokale spejdere var med

Omkring 45.000 deltog i World Scout Jamboree

lejr Ni spejdere fra KFUM-spejderne i Allerød-Lynge har været med på verdens største spejderlejr, der i år fandt sted fra 22. juli til 2. august i West Virginia i USA. Omkring 45.000 spejdere i alderen 14-18 år fra 152 forskellige lande deltog.

Lejren hed World Scout Jamboree, og den slags holdes kun hvert fjerde år. Fra Danmark og Færøerne var der cirka 625 deltagere.

Lejren bredte sig over et område på over 40 kvadratkilometer og lå i et gammelt minedistrikt, der var forvandlet til et slaraffenland for spejdere.

Her kunne man blandt andet prøve kræfter med whitewater rafting, paddelboarding, mountain biking, klatring, skydning og BMX. Eller man kunne tage verdens længste svævebanetur i sele over en strækning på sammenlagt 8,7 kilometer.

Vilde dyr i området

Indkvarteringen var noget anderledes, end spejderne fra Allerød-Lynge er vant til fra danske spejderlejre, hvor spejderne selv står for alt.

På lejren havde de amerikanske spejdere sat teltene op på forhånd, og spejderne skulle sover på feltsenge frem for liggeunderlag.

Over hele lejrområdet var der opsat højtalere, hvor vigtige beskeder blev formidlet.

De danske spejdere fortæller, at det var nærmest som i 'Hunger Games': Da lejren lå i et vildt naturområde, var der naturligvis vilde dyr i området, og danskerne så slanger, hjorte og bjørne.

Spejderne fik undervejs mulighed for at lære om kulturen i andre lande, der blev smagt på traditionel mad, afprøvet ritualer og informeret om forskellige religioner.

'For de unge danskere var det spændende at møde bl.a. buddhistiske, hinduistiske, katolske og muslimske spejdere. Trods forskellige religioner arbejder alle spejdere efter de samme mål og værdier,' hedder det i en pressemeddelelse.

Fantastiske shows

Flere gange i løbet af lejren var der fælles samlinger, hvor alle 45.000 spejdere mødtes til fantastiske aftenshows.

Ved en af samlingerne lavede 500 droner et lysshow, hvor de skabte utrolige lysformationer på himlen, og der optrådte også sangstjerner fra Broadway.

De 625 danske spejdere fik også lov til at opleve mere af USA end lejrlivet: Inden selve lejren var de på kortere rundrejser i enten Washington D.C., New York eller Charlotte.

Næste World Scout Jamboree finder sted i Sydkorea i 2023.

mik.

Spejderne fik undervejs mulighed for at lære om kulturen i andre lande. Privatfoto

Spejderne fik undervejs mulighed for at lære om kulturen i andre lande. Privatfoto

Publiceret 06 August 2019 13:30