Ifølge lokal mægler kommer de mange børnefamilier til at have betydning for huspriserne i Allerød Kommune. Foto: PR

Ifølge lokal mægler kommer de mange børnefamilier til at have betydning for huspriserne i Allerød Kommune. Foto: PR

Boom i Allerød: Så mange småbørn kommer til kommunen

I 2045 vil der være 32 procent flere børn på fem år eller derunder end i 2019, viser analyse af tal fra Danmarks Statistik

boom Allerød Kommune kan forvente langt flere småbørnsfamilier i 2045. Det viser en ny befolkningsfremskrivning fra Danmarks Statistik.

Ifølge fremskrivningen, som Nybolig har analyseret, kommer antallet af småbørn i kommunen til at stige markant: I 2045 vil der være 32 procent flere børn på fem år eller derunder end i 2019.

Den gennemsnitlige befolkningsfremskrivning i kommunen på tværs af aldre lyder på 18,7 procent, og dermed er småbørnene i væsentligt overtal, påpeges det i en pressemeddelelse.

De mange småbørnsfamilier, der kommer til kommunen, vil have en betydning for huspriserne, mener Jacob Malling, der er indehaver af Nybolig i Allerød.

"Allerød ligger jo rigtig godt for børnefamilierne, særligt fra København. Vi er stadig tæt på hovedstaden, men kan tilbyde mere overkommelige priser. Det er klart, at de priser dog tager et hak opad, når efterspørgslen stiger, og med så stor en stigning i børnefamilier vil det nok kunne mærkes," siger han.

Ifølge mægleren vil det også lægge et pres på kommunens byggegrunde:

"Mange er interesserede i at bygge nyt og leder derfor efter grunde. Dem skal vi selvfølgelig sørge for at have klar, når efterspørgslen kommer."

mik.

Publiceret 08 August 2019 13:15