Nordsjællands Politi er på pletten, når skolerne starter igen. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Nordsjællands Politi er på pletten, når skolerne starter igen. Foto: Rådet for Sikker Trafik

Første skoledag: Politiet på pletten med færdselskontrol

Tre ugers målrettet færdselskontrol i Nordsjælland starter 12. august

kontrol Mandag 12. august ringer klokken ind til første skoledag på de fleste folkeskoler i Nordsjælland. De kimende skoleklokker markerer dog ikke kun begyndelsen på et nyt skoleår, men også begyndelsen på tre uger med færdselskontroller nær et hav af skoler i Nordsjælland.

Nordsjællands Politi oplyser, at man de næste tre uger vil befinde sig på skoleveje især i morgentimerne, hvor fokus vil være på færdsel, da mange små og urutinerede trafikanter bevæger sig uvant rundt i trafikken.

"Det er selvsagt vigtigt at være en betænksom trafikant alle vegne, men især på skolevejene er der mange nye trafikanter, vi alle skal vise særligt hensyn til. Det skal vi både for trafiksikkerhedens skyld, men også fordi børnene lærer, hvordan de bør gebærde sig i trafikken ved at kigge på os voksne," siger politikommissær Nick Gall fra Nordsjællands Politi.

Netop det, at børnene efterligner og lærer af de voksne, er noget, Nick Gall håber på, forældre og andre voksne vil huske på, når de færdes i trafikken.

"Børn gør jo ofte, hvad vi voksne gør frem for, hvad vi siger. Derfor er det vigtigt, at vi voksne er gode forbilleder, og i trafikken betyder det blandt andet, at mobiltelefonen bliver pakket væk. Mange voksne har svært ved at koncentrere sig om trafikken og telefonen på samme tid, selv når turen bare er på gåben, og selvsamme kunnen har børn naturligvis endnu sværere ved. Så læg din egen telefon fra dig og få børnene til at lægge deres telefon i skoletasken, når de færdes i trafikken," lyder det fra Nick Gall.

Politiindsatserne vil blive koncentreret om skoleveje, hvor der især vil blive fokuseret på: Bilernes hastighed, om børnene er fastspændt i bilerne i sikkerhedssele, om førerne selv husker at anvende sikkerhedssele, skolepatruljernes arbejde og forældrenes trafikale adfærd, herunder parkering, i forbindelse med aflevering af børn ved skolerne.

"Vi glæder os til skolestarten, hvor vi ofte møder en masse glade forældre og forventningsfulde elever i alle aldre. Jeg håber på, at vi ikke får behov for at hive bødeblokken op af lommen særlig mange gange, for vores mantra er, at vi hellere vil have bidrag til færdselssikkerheden end til bødekassen. Når det er sagt, så har vi den selvfølgelig med, hvis vi skulle se nogle overtrædelser," siger Nick Gall.

Klik HER og find gode råd til, hvordan du trafiktræner dit barn.

mik.

Publiceret 09 August 2019 05:30