Man kan tilmelde sig som indsamler på: tilmeld.redbarnet.dk. Det tager cirka tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner, oplyser Red Barnet. Foto: Anne-Mette Dam Thane/Red Barnet

Man kan tilmelde sig som indsamler på: tilmeld.redbarnet.dk. Det tager cirka tre timer at samle ind, og hver indsamler bidrager typisk med cirka 1.000 kroner, oplyser Red Barnet. Foto: Anne-Mette Dam Thane/Red Barnet

Red Barnet har brug for indsamlere i Allerød

Landsindsamling 1. september med fokus på mobning og krænkelser på nettet

indsamling Søndag 1. september har Red Barnet sin årlige landsindsamling, og pengene vil blive brugt, hvor de gør størst forskel for udsatte børn – både i Danmark og ude i verden. Det fastslår Red Barnet, der ved årets landsindsamling har særligt fokus på kampen mod mobning og krænkelser blandt børn og unge på nettet. Men der mangler indsamlere i Allerød.

'Hver eneste dag bliver børn og unge udsat for mobning på nettet. Nogle gange går det helt galt, når meget private og dybt krænkende billeder og videoer bliver delt. En ud af ti unge i Danmark er blevet mobbet på nettet inden for de seneste par måneder,' skriver Red Barnet i en pressemeddelelse, der fortsætter:

'I Allerød kommune svarer det til, at cirka 370 unge mellem 9-18 år inden for de seneste par måneder f.eks. har fået grimme beskeder på Facebook eller har delt pinlige billeder på nettet uden tilladelse. For nogle af de børn, det går ud over, kan det give ar på sjælen – og særligt et digitalt overgreb kan føles som et overgreb uden udløbsdato, fordi billederne kan blive ved at dukke op.'

1. september samler Red Barnet ind til de udsatte børn, der har allermest brug for det – både i Danmark og ude i verden, hvor krig og konflikter lige nu slår flere børn ihjel end nogensinde. Og samtidig benytter Red Barnet altså anledningen til at gøre danskerne opmærksomme på de alvorlige konsekvenser ved mobning og krænkelser på nettet, som børn og unge oplever herhjemme.

Red Barnet har gjort det enkelt at være indsamler: Igen i år kan man som indsamler selv vælge sin rute direkte på Red Barnets hjemmeside. Herefter sender Red Barnet en indsamlingsbøtte hjem til indsamlerne på deres adresse, og så er er der kun tilbage at tage familie eller venner under armen og gå ud og ringe på dørene 1. september.

'Jo flere frivillige indsamlere, der går på gaden i Allerød, jo flere børn kan Red Barnet nå ud til på skoler og på den måde hjælpe flere af dem, der har fået delt et billede eller en video mod deres vilje,' hedder det i pressemeddelelsen.

mik.

Publiceret 09 August 2019 07:15