Skærmen på det smart-tv, der opstilles, er berøringsfølsom. Temafoto:

Skærmen på det smart-tv, der opstilles, er berøringsfølsom. Temafoto: fotogestoeber - stock.adobe.com

Nyt projekt: Smart-tv skal øge fællesskabet på plejecenter

Senior IT Allerød har fået 75.000 kroner fra Velux Fonden til projektet

projekt Et nyt projekt, der skal være med til at øge fællesskabet mellem beboere på Plejecenter Engholm, ser nu dagens lys.

Senior IT Allerød har fået 75.000 kroner fra Velux Fonden til projektet, der strækker sig over to år og inddrager frivilliges indsats til at føre en idé ud i praksis.

Bevillingen er givet til et socialt projekt, hvor et moderne smart-tv har til formål at være med til at styrke det sociale liv på et plejecenter. Beboerne i en dagligstue på Engholm er udset til at være med i projektet, hvor dagligstuens almindelige tv vil blive udskiftet med et smart-tv.

"Projektet lægger op til et samarbejde med beboerne, de pårørende og personalet, og der ventes spændt på at komme i gang," siger formand for Senior IT Allerød, Hans Clemensen, og projektleder Helen Nielsen.

Berøringsfølsom skærm

Skærmen på det smart-tv, der opstilles, er af 'panserglas', det er 65 tommer i størrelse, og skærmen er berøringsfølsom.

På skærmen kan man gå på internettet og hente indhold. Det kan for eksempel være Google Earth, en krydsord, en kabale, tv, film, spil, Skype, YouTube, dagens historie, menu, tegning eller vejrudsigten. Der kan flyttes rundt på brikker og spillekort, og der kan tegnes på skærmen med en finger.

"Formålet er kort sagt at skabe en ramme og situationer, hvor beboerne på et plejehjem kan være fælles om noget, der er oplevelsesfyldt og giver anledning til samtale, og hvor udendørs- og indendørsaktiviteter indgår og genopleves i billeder i et fællesskab," siger Hans Clemensen og Helen Nielsen.

Støttegruppe

De 75.000 kr. fra Velux Fonden er givet til Senior IT Allerød med 'overskriften' 'Ældre hjælper Ældre'.

I Senior IT danner en gruppe af frivillige en central gruppe til støtte og inspiration for den lille gruppe af frivillige, der i samarbejde med beboerne, de pårørende og personalet er ved skærmen på plejecentret. Til brug for dette er en del af bevillingen givet til, at et smart-tv installeres i Senior IT's lokale til brug for undervisning og inspiration i projektforløbet.

Projektet afsluttes med en rapport.

"Seniorrådet har under arbejdet i årene op til, at Velux Fonden bevilligede fondsmidler til os, som 'en appelsin i turbanen' været løbende orienteret om projektet, og i rådet har man interesseret bakket op om de tanker, som projektet bygger på," siger Hans Clemensen og Helen Nielsen og tilføjer:

"Vi glæder os alle til at komme i gang med projektet, hvilket forhåbentlig sker i september måned i år."

Publiceret 11 August 2019 08:20