'Naturlæsning' fokuserer på nærvær og 'at være til stede i nuet'. Pressefoto

'Naturlæsning' fokuserer på nærvær og 'at være til stede i nuet'. Pressefoto

Allerød Bibliotek gentager succes: Nyt forløb med 'Naturlæsning'

Det nye forløb starter 13. september

naturlæsning I foråret 2019 blev projektet 'Natur og læsning' nomineret til Kommunernes Landsforenings Forebyggelsespris. 13. september starter Allerød Bibliotek et nyt forløb med 'Naturlæsning' for Allerøds borgere.

Det nye forløb retter sig mod borgere, der er på vej ud af stress eller længerevarende sygdom.

'Naturlæsning fokuserer på nærvær og 'at være til stede i nuet'. Vi mødes en gang om ugen og går i skoven. Her laver vi enkle øvelser, og Lise Falck Hansen læser højt af Paulo Coelhos 'Alkymisten'. På denne måde læser vi sammen en hel bog. Undervejs reflekterer vi over romanen, livet og naturen vi er i. Så længe vejret tillader det, er planen at vi læser udenfor. Det betyder, at man som deltager skal regne med at være ude det meste af tiden,' hedder det i en pressemeddelelse.

'Naturlæsning' strækker sig over 10 møder på hver cirka tre timers varighed, og første mødedag er fredag 13. september. Der er plads til 15 deltagere.

Alle kan tilmelde sig, det kræver ikke henvisning fra læge eller andet, og forløbet kræver ingen forberedelse af deltagerne.

"For mig er det rart med fællesskabet, fordi jeg kan sige nogle ting her, som jeg ikke kan derhjemme. Her kan jeg snakke om det, der er hårdt for mig lige nu. Min familie kan godt have det svært med, at jeg er syg, og derfor er det rart at have nogle at snakke med det om her," citeres en tidligere deltager for at have sagt.

'Forløbet er ikke et behandlingstilbud, men skal opfattes som en gruppe, der får mennesket ud blandt andre, i samspil med litteratur og natur. Tilbuddet er blevet til i samarbejde med Allerød Kommunes Forebyggelsesenhed,' påpeges det i pressemeddelelsen.

Gruppen mødes fredage kl. 10.00 på pladsen foran biblioteket ved hovedindgangen. Det sker på følgende datoer: September: 13/9, 20/9, 27/9. Oktober: 4/10, 25/10. November: 1/11, 8/11, 15/11, 22/11, 29/11.

Hvis du vil vide mere og tilmelde dig, kan du skrive til lifh@alleroed.dk eller ringe til Allerød Bibliotek på 4812 6000 og spørge efter Lise Falck Hansen.

mik.

Publiceret 12 August 2019 14:18