"Vi har lavet en lille undersøgelse, der peger på, at vi kan risikere, at cirka 25 procent melder sig ud på grund af de nye spilletider," siger Henning Mortensen fra Rønneholtparkens BadmintonKlub. Temafoto: jitchanamont - stock.adobe.com

Nye haltider: Rønneholtparkens BadmintonKlub frygter udmeldelser

Udvalgsformand har bedt om status i sagen på møde til september

Af
Michael Braunstein

haltider Rønneholtparkens BadmintonKlub har fået nye haltider, men selvom klubben er tildelt flere timer end tidligere, er de nye tider så ugunstige for medlemmerne, at der er frygt for udmeldelser.

"Vi har lavet en lille undersøgelse, der peger på, at vi kan risikere, at cirka 25 procent melder sig ud på grund af de nye spilletider," siger Henning Mortensen fra Rønneholtparkens BadmintonKlub.

Badmintonklubben, der er stiftet i 1977, har 92 medlemmer, heriblandt mange seniorer. Indtil nu har klubben spillet søndage fra kl. 8-15 i Allerød Gymnasiums hal.

"Allerød Kommune har som en besparelse gennemført, at man ikke længere vil leje sig ind i gymnasiehallen, så nu er det slut med vores spilletid her. Vi har istedet fået følgende tider i Ravnsholthallen for hele sæsonen 2019-2020: Mandag fra kl. 19-22, onsdag fra kl. 18-22 og søndag fra kl. 14.30-20.00. Oveni har vi fået søndag fra kl. 9-12 i ugerne 33-42 og 15-26," siger Henning Mortensen og fortsætter:

"De tildelte spilletider er ikke de bedste for os, de ligger langt fra de tidligere i gymnasiehallen. Vi mangler spilletid søndag formiddag i ugerne 43-14."

Vil dække kommunens udgift

Rønneholtparkens BadmintonKlub er helt med på, at kommunen skal spare og derfor ikke længere vil leje gymnasiehallen, siger Henning Mortensen og fortsætter:

"Vi beder alligevel kommunen om at leje gymnasiehallen igen søndage fra kl. 9-12 i ugerne 43-14, hvilket giver en lejepris på cirka 3000 kr. Folkeoplysningsloven giver nemlig byrådet mulighed for at leje lokaler og så opkræve et gebyr ved brug af anviste lokaler - og vi er klar til at betale det gebyr, og dermed sikre, at klubben kan bestå."

"Det er altså en løsning, som ikke koster kommunen noget, kommunen skal blot have viljen, og vi er uforstående overfor, at dén løsning ikke kan tages i brug."

Henning Mortensen bemærker, at han har forstået det sådan, at gymnasiet gerne vil leje ud til en kommune, men ikke til enkelte foreninger.

Nye retningslinier

Formanden for Kultur- og Idrætsudvalget, Viggo Janum, har forståelse for Rønneholtparkens BadmintonKlubs situation.

"Vi har mange haltider og halkvadratmeter til rådighed i kommunen, men udfordringen er, at der er høj søgning på de bedste tider. Vi nedsatte derfor en arbejdsgruppe til at se på en optimering af haltiderne, og resultatet blev forlagt i marts i år," siger Viggo Janum og fortsætter:

"Vi har nu taget nye retningslinier i brug, og til november har vi i udvalget et møde med alle brugergrupper for at evaluere, hvordan principperne virker."

"Det er en del af byrådets beslutning på området, at kommunen har trukket sig ud af gymnasiehallen - for at spare penge - for der er andre haller til rådighed. Derfor har vi ikke mulighed for at gå ind i en konstruktion, som Rønneholtparkens BadmintonKlub foreslår. I øvrigt har udvalget ingen penge at disponere med."

Status til september

Nogle klubber er kommet i klemme, erkender Viggo Janum, der foruden Rønneholtparkens BadmintonKlub nævnet en del af Lillerød Badmintonklub og bordtennisklubben.

"Det giver os udfordringer, men vores arbejdsgrundlag har været, at gymnasiehallen ikke længere er med i billedet. Tennishallens forsinkelse udsatte stoppet for kommunens brug af gymnasiehallen, hvilket gav en ekstraudgift på 28.000 kr., og den sag skulle helt op i byrådet, hvor det blev vedtaget i enighed at bevilge pengene, men ikke uden debat. Jeg kunne godt have taget spørgsmålet om gymnasiehallen op i byrådet, men i sådan en situation ville det være urealistisk at få noget igennem her," siger Viggo Janum og fortsætter:

"Jeg vil meget gerne hjælpe klubberne, selvom jeg overordnet godt kan se, at det er en god idé at reducere antallet af kvadratmeter, kommunen lejer. Mit forslag til Rønneholtparkens BadmintonKlub er, at de bør undersøge muligheden for at leje af gymnasiet direkte selv. Og så har jeg på udvalgets september-møde bedt forvaltningen om en status vedrørende gymnasiehallen og udfordringerne omkring spilletider."

"Jeg har desuden opfordret badmintonklubben til at kontakte forvaltningen igen, så forvaltningen er helt inde i de aktuelle problemstillinger," siger Viggo Janum.

Publiceret 14 August 2019 05:30