"At ramme Niras, privatskolen og borgerne i den nye del af Blovstrød synes jeg er en rigtig dårlig idé," siger Martin H. Wolffbrandt om et spareforslag vedrørende linie 381.

Wolffbrandt siger nej til at spare på bus 381

"Der må findes en anden løsning," lyder meldingen fra det konservative byrådsmedlem

busser "Der må findes en anden løsning."

Sådan siger det konservative byrådsmedlem - og medlem af Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget - Martin H. Wolffbrandt.

Baggrunden er, at Allerød Kommune arbejder på trafikbestillingen for 2020, hvor der er udsigt til at der skal findes besparelser på 1,1 mio. kr. i forhold til 2019, og hvor der er flere forslag på bordet.

Sagen har netop været på dagsordenen i Teknik, Erhverv, Plan og Miljøudvalget, hvor den blev udsat til september-mødet.

Martin H. Wolffbrandt henviser til en af de foreslåede besparelser, nemlig på linie 381 på 700.000 kr. Besparelsen opnåes ved at reducere frekvens og nedlægge en afgang i myldretiden.

"Niras er imod, og den betjener også privatskolen og den nye del af Blovstrød," siger Martin H. Wolffbrandt og fortsætter:

"At ramme Niras, privatskolen og borgerne i den nye del af Blovstrød synes jeg er en rigtig dårlig idé. Niras er en af Allerøds største virksomheder, trafikforholdene skal være rimelige for privatskolen, og at forringe busdriften er ikke måden at byde de nye borgere i Blovstrød velkommen på."

Andre spareforslag vedrører linie 338 Lynge-Hillerød, der koster 550.000 kr. at drive, og omlægning til halvtimes drift på linie 336, der kunne give 1,2 mio. kr.

mik.

Publiceret 19 August 2019 14:58