Længdespring var en af disciplinerne til KlasseKampen. Foto: Jan Frithjof Stephan.

Længdespring var en af disciplinerne til KlasseKampen. Foto: Jan Frithjof Stephan.

Se billederne: 1200 elever kæmpede om titlen som 'sejeste skole'

Den traditionsrige KlasseKampen fandt lørdag sted på Skovvang Stadion i Allerød.

Af
Louise Mørch Vilster

Sportsstævne. I weekenden blev både årets sejeste skole og sejeste klasser kåret, da den traditionsrige KlasseKampen fandt sted på Skovvang Stadion. De 1200 deltagere var elever fra skolerne i Allerød Kommune, mens forældre, bedsteforældre og søskende heppede med på sidelinjen.

Årets sejeste skole blev Lillevang Skole der med fire vindere på sin årgang derfor vandt vandrepokalen. Det var i år 18. udgave af stævnet, og hver klasse kan stille med et hold på seks personer i en lang række discipliner som fodbold, længdespring, håndbold, kuglestød, basket og fridykning.

Børnene imponerede forening

Siden starten i 2002 har KlasseKampen vokset sig større og større, og en af de foreninger, der var med til at starte stævnet op i sin tid, er Allerød Orienteringsklub. Efter en pause på nogle år valgte klubben sidste år at være med igen.

"Vi syntes, at det skulle være med i udbuddet af sportsgrene igen, og det er også en måde for os at tiltrække nye løbere", siger Anders Marager fra Allerød Orienteringsklub.

Der var orienteringsløbere fra 1., 3., 5. og 6. klasserne, og Anders Marager var imponerede over, hvor hurtigt de lærte sportsgrenen at kende.

"De fleste havde ikke været i kontakt med sporten før, men de mødte bare op, og fik en introduktion på få minutter. 90 procent af dem fandt alle posterne, og jeg var overrasket over, hvor gode børnene var", siger Anders Marager.

Publiceret 09 September 2019 13:54