Allerød Kommunes største fremgang i DI-undersøgelsen sker i kategorien 'Information og dialog med kommunen', hvor kommunen går hele 44 pladser frem. Her fremhæver virksomhederne især deres gode dialog med kommunalpolitikere og embedsmænd.

Allerød Kommunes største fremgang i DI-undersøgelsen sker i kategorien 'Information og dialog med kommunen', hvor kommunen går hele 44 pladser frem. Her fremhæver virksomhederne især deres gode dialog med kommunalpolitikere og embedsmænd.

Erhvervsvenlighed: Allerød rykker 22 pladser op

Allerød Kommune tager hovedstadens største spring i DI's erhvervsklimaundersøgelse

undersøgelse Allerød Kommune rykker intet mindre end 22 pladser op ad listen i DI's årlige undersøgelse af Danmarks kommuners erhvervsvenlighed, 'Lokalt Erhvervsklima 2019'. Dermed opnår Allerød en placering som nummer 43 og er den kommune i Nordsjælland med næstbedst erhvervsklima.

Baggrunden for Allerød Kommunes solide fremgang skal både findes i virksomhedernes overordnede vurdering af erhvervsklimaet og i fremgang i otte ud af de ni kategorier, som undersøgelsen bygger på.

"Allerød Kommune skal være rigtig stolte over den fremgang, der er opnået i dette års erhvervsklimaundersøgelse. Allerød har siden lanceringen af den første Lokalt Erhvervsklima-undersøgelse ofte været blandt Nordsjælland og Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner. Dog har kommunen i de senere år været at finde lidt længere nede ad listen, og netop derfor glæder det mig, at Allerød Kommune igen har sat kursen mod den bedste tredjedel," siger formanden for DI Hovedstaden Poul Skadhede.

Scorer højt på dialog

Særligt Allerøds brug af private leverandører får ros af virksomhederne, der placerer Allerød på en tredjeplads i denne kategori. Allerød Kommunes største fremgang skal dog findes i kategorien 'Information og dialog med kommunen', hvor kommunen går hele 44 pladser frem. Her fremhæver virksomhederne især deres gode dialog med kommunalpolitikere og embedsmænd.

"Dykker vi ned i resultaterne, kan vi især se, at virksomhederne roser Allerød Kommune for at have forbedret dialogen med virksomhederne. Vi ved, at en god dialog mellem kommunalpolitikere, embedsmænd og virksomhederne er helt central for at skabe en gensidig forståelse mellem kommuner og det private erhvervsliv. Derfor håber jeg, at kommunen ønsker at fortsætte den gode dialog til gavn for borgere, virksomheder og arbejdspladser i Allerød," siger Poul Skadhede.

Faldende tendens

På trods af Allerøds fremgang er det igen i år Furesø Kommune, der løber med titlen som Nordsjællands mest erhvervsvenlige kommune. Dog er Furesø med en placering som nummer 38 på årets liste ikke længere en del af landets bedste tredjedel – en faldende tendens, som også gør sig gældende i andre nordsjællandske kommuner. Halsnæs (93), Helsingør (85), Fredensborg (82), Hillerød (81), Hørsholm (77), Lyngby-Taarbæk (63), Frederikssund (60), Gentofte (54) og Furesø (38) går således alle mellem fire og 21 pladser tilbage.

De resterende nordsjællandske kommuner, der sikrer sig fremgang, er Gribskov (91) og Rudersdal (70), mens Egedal (92) kommer ud på samme placering som sidste år.

'Lokalt Erhvervsklima 2019' er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er tiende år i træk, at DI laver undersøgelsen. 7.332 virksomheder inden for DI's brancher har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.

Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens med videre.

mik.

Publiceret 10 September 2019 10:38