Gardermarch 2018 – afmarch fra Garderkasernen i Høvelte. Foto: Livgarden

Gardermarch 2018 – afmarch fra Garderkasernen i Høvelte. Foto: Livgarden

Gardermarch 2019: 1100 civile marcherer med Livgardens soldater

"Det handler om at skabe et fællesskab," siger Morten Salomonsen fra marchledelsen

march Søndag 29. september vil 1100 civile marchere sammen med Livgardens soldater, når Gardermarch afvikles for 5. år i træk. Formålet er at indsamle midler til støtte for Livgardens veteranarbejde.

For seks år siden besluttede en håndfuld initiativrige ildsjæle fra Livgardens to støtteorganisationer, De Danske Garderforeninger og Gardernetværk, at etablere en march for soldater og civile, til støtte for Livgardens veteranarbejde. Året efter, i 2014, kunne marchen for første gang afvikles med deltagelse af 800 civile og uniformerede marchdeltagere.

Foruden de 1100 civile i årets march, forventes 400 uniformerede soldater, hvor det største bidrag bliver rekrutterne fra Livgardens uddannelsesbataljon, der om blot tre måneder overtager vagten på Amalienborg Slotsplads.

Således er marchen vokset til næsten det dobbelte, og marchledelsen ser frem til at byde i alt 1500 marchdeltagere velkommen på Garderkasernen i Høvelte, hvor de fordeles ud på ruter á henholdsvis 8, 18 og 30 km. Der er start fra kl. 8.00.

"Det handler om at skabe et fællesskab, når vi samler soldater og civile til Gardermarch," siger Morten Salomonsen fra marchledelsen og fortsætter:

"Til Gardermarch kan soldaterne virkelig få den civile omverdens opbakning at føle, og omverdenen har en unik mulighed for aktivt at vise opbakningen til soldaterne."

Ny medalje til samtlige deltagere

I anledning af 5-års jubilæet er det besluttet at introducere en ny medalje, der stadfæster det tætte bånd mellem Gardermarch og Den Kongelige Livgarde. Den nye medalje, som udleveres til alle deltagere, der gennemfører marchen, er prydet med Livgardens sol og ophængt i Livgardens hvide og lyseblå båndsfarve.

Marchledelsen har siden måtte erfare, at beslutningen om at indføre en ny medalje har vakt ekstraordinær stor interesse for årets march.

"Her ved udgangen af august måned har vi solgt dobbelt så mange billetter, sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det er vi selvfølgelig super stolte over. Dog har vi en maksimal kapacitet på 1500 deltagere, så hvis man er interesseret i marchen, anbefaler vi at købe billet hurtigst muligt," siger Morten Salomonsen.

Gardermarch har siden starten doneret 110.000 kroner til Livgardens veteranarbejde.

Billetter kan købes på: www.gardermarch.dk

mik.

Publiceret 10 September 2019 04:15