Søren Damgaard fra Copenhagen Winery kan glæde sig over succes, titler og guldmedaljer ved årets frugtvinsskue. Pressefoto

Søren Damgaard fra Copenhagen Winery kan glæde sig over succes, titler og guldmedaljer ved årets frugtvinsskue. Pressefoto

'Årets Bedste frugtvin 2019' er fra Lynge

Copenhagen Winery løb med sejren ved årets frugtvinsskue

frugtvin Copenhagen Winery fra Lynge løb i år med sejren ved det netop afsluttede frugtvinsskue, da deres mousserende æblevin 'Aroma' fik flest point af alle indsendte frugtvine.

'Aroma' fravristede dermed titlen fra Cold Hand Winery, som ellers har siddet solidt på tronen de seneste år.

Ikke alene vandt Copenhagen Winery den samlede konkurrence for årets bedste frugtvin, men hev også hele to guldmedaljer hjem i samme kategori.

Personerne bag Copenhagen Winery - Morten Haukaas og Søren Damgaard - er to kokke med masser af erfaring fra Michelin restauranter, og de mener selv, at deres arbejde med smage fra restaurationskøkkenet er årsagen til deres succes.

Det hele startede for 10 år siden på Amager, hvor Søren Damgaard i det små lavede cider fra egne og naboernes æbler, men der er sket meget siden, og produktionen flyttede til Lynge i 2016 for at få mere plads.

I det daglige arbejde i vineriet leger de to indehavere med smage og nytænkning, og selv om de fleste nyskabelser bliver ved eksperimenterne, sendes der hele tiden nye produkter ud til de københavnske restauranter og caféer. Hele sortimentet kan også fås i Allerød Vinhandel.

I sommers kom flere blomstervine på hylderne, og en æblebrandy lagret på Bourbon-fade og en slåen gin med 47 pct. alc. er netop blevet lanceret.

'Årets Bedste Frugtvin' er en spontangæret mousserende æblevin, som har ligget to år på gær og er lavet efter champagnemetoden. Den er økologisk, og primært lavet af aroma æbler.

mik.

Publiceret 14 September 2019 06:15