"En forklaring på den manglende budgetdebat lige nu kan være, at KL og regeringen godt nok har indgået en aftale om kommunernes økonomi i 2020, men vi kender endnu ikke de præcise konsekvenser for de enkelte kommuner," siger borgmester Karsten Längerich.

Byrådet klarede 11 punkter på 12 minutter

Forslaget til nyt budget blev sendt til 2. behandling uden debat

Af
Michael Braunstein

byrådsmøde Allerød Byråds ordinære september-møde 17. september blev et af de absolut korte af slagsen: Byrådet klarede 11 punkter på 12 minutter.

Efter mødet lød en vurdering, at det havde varet i 11 minutter, men borgmester Karsten Längerichs bud lyder på 12 minutter.

Om der dermed blev sat dansk rekord med det korteste ordinære byrådsmøde nogensinde, må stå hen i det uvisse. Hos Kommunernes Landsforening oplyser man, at den slags ikke registreres.

Mangler budget-tal

Punkt 3 på byrådsmødet på Allerød Rådhus var 1. behandling af budgettet for 2020-2027, og her orienterede borgmester Karsten Längerich kort om sit budgetoplæg. Der var ingen debat, og alle kunne stemme for, at forslaget blev sendt til 2. behandlingen 5. november.

"En forklaring på den manglende budgetdebat lige nu kan være, at KL og regeringen godt nok har indgået en aftale om kommunernes økonomi i 2020, men vi kender endnu ikke de præcise konsekvenser for de enkelte kommuner - det bliver der regnet på netop nu i KL," siger Karsten Längerich og fortsætter:

"Der skal kun lidt til, så kan det ændre de økonomiske omstændigheder i Allerød. Så først når vi får de endelige tal, ved vi, hvordan situationen reelt er."

Borgmesteren forventer, at de første indikationer kommer i løbet af ugen, og at de præcise tal kommer i næste uge.

Publiceret 18 September 2019 11:00