"Der kommer en udligningsreform, og det kan ændre på billedet igen, men ellers håber jeg, at vi er kommet forbi perioden med større tilpasninger og ind i en mere stabil situation," siger Allerøds borgmester, Karsten Längerich.

Allerød skal spare tre millioner kroner mindre end ventet

"Situationen ser noget lysere ud," siger borgmester Karsten Längerich, der håber på bredt budgetforlig

Af
Michael Braunstein

budget "Situationen ser noget lysere ud end tidligere."

Det siger Allerøds borgmester, Karsten Längerich, efter at der er regnet på konsekvenserne for Allerød Kommune af aftalen mellem KL og regeringen om kommunernes økonomi i 2020.

"Der er tale om en mindre forbedring for Allerøds økonomi: Hvor vi før forventede at skulle finde besparelser på 11 millioner kroner i hvert af de kommende tre år, viser det sig nu, at der årligt skal findes otte millioner kroner. Det er altså tre millioner kroner mindre hvert år," siger borgmesteren og fortsætter:

"Der kommer en udligningsreform, og det kan ændre på billedet igen, men ellers håber jeg, at vi er kommet forbi perioden med større tilpasninger og ind i en mere stabil situation."

Allerød Byråd samles til budgetseminar på søndag, og så er torsdag 3. oktober, mandag 7. oktober og torsdag 10. oktober afsat til budgetforhandlinger. 11. oktober er der indkaldt til pressemøde om budgettet.

"Jeg håber meget på et bredt budgetforlig igen i år," siger Karsten Längerich.

Publiceret 26 September 2019 12:53