Varmtvandsbassinet ved genoptræningscentret i Holte. Foto: Louise Mørch Vilster

Varmtvandsbassinet ved genoptræningscentret i Holte. Foto: Louise Mørch Vilster

Idrætsinspektør i Rudersdal: Varmt vand er guld værd for behandling

Kommuner burde satse mere på varmtvandsbassiner, som kan noget, ingen anden behandling kan. Det mener idrætsinspektør i Rudersdal Kommune, Claus Madsen

Af
Louise Mørch Vilster

Behandling Hos Rudersdal Kommune har de to varmtvandsbassiner, som især bliver brugt af borgere med gigt-eller rygproblemer. Det ene ligger i forbindelse med et genoptræningscenter i Holte og det andet sammen med svømmehallen i Birkerød.

Det er uden tvivl dyrt at holde et varmtvandsbassin kørende, fortæller idrætsinspektør i Rudersdal Kommune, Claus Madsen, men det er samtidig også en vigtig investering i borgernes sundhed, mener han.

"Varmt vand kan gøre nogle ting, som ingen anden behandling kan. Hvis et af bassinerne bliver lukket ned midlertidigt får jeg hurtigt klager, for folk, der er virkelig plaget af gigt, har brug for varmt vand. Jeg har selv brugt det til en diskosprolaps, og det gør, at man kommer hurtigere igennem det," siger han.

Dyrt med varmtvandsbassin

Claus Madsen fortæller dog også, at det er vanskeligt at drive et varmtvandsbassin uden årlige udgifter, selvom bassinet bliver lejet ud, da det er meget dyrt at have kørende.

"Det er tæskedyrt at køre med 34 grader, og der skal tages vandprøver hver tredje time og gøres rent flere gange om dagen. Herlev Sygehus lukkede deres bassin, fordi det var for dyrt, selvom det var guld værd for behandlingen. Derfor giver det i højeste grad mening at lægge det sammen med en svømmehal," siger han.

Alligevel mener Claus Madsen, at kommunerne bør satse mere på varmtvandsbassiner, da de er en stor gevinst for folkesundheden.

"Det er helt sikkert, at det koster penge, men folkesundhed har også værdi. Det er svært at måle effekten, men i varmt vand er det muligt at lave specialtræning, og hvis en borger har brækket benet, tager det måske kun 8 uger i stedet for 12 uger at komme sig. Det er noget, der hurtigt kan mærkes på dagpengekontoret," siger han.

Publiceret 01 October 2019 12:00