Flere vælger at sætte et til salg-skilt foran ligusteren i Allerød. Modelfoto: Adobe Stock

Flere vælger at sætte et til salg-skilt foran ligusteren i Allerød. Modelfoto: Adobe Stock mmphotographie.de - stock.adobe.com

Flere villaer og rækkehuse til salg i Allerød

Der er flere rækkehuse og villaer til salg i Allerød Kommune lige nu, end der var på samme tid sidste år. Det skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Mens der lige nu er 132 boliger af slagsene til salg primo oktober, var tallet på samme tid sidste år 105.

"Forklaringen på fremgangen skal findes i færre solgte boliger, samtidig med at der stadig bliver sat flere nye boliger til salg. I Allerød Kommune er der sket et dyk i handelsaktiviteten for villaer og rækkehuse i løbet af det seneste år. Faktisk er antallet af solgte huse faldet med 18 procent, hvis man sammenligner årets første otte måneder med samme periode sidste år. Samtidig kan vi se, at antallet af nye huse på markedet i Allerød er steget en del siden samme tidspunkt sidste år. Dermed stiger det samlede udbud," forklarer Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

"Med til forklaringen hører selvfølgelig også, at når der er cirka 100 boliger i udbud, skal der ikke meget til at ændre den procentvise ændring. Selv enkelte huse mere eller færre i udbud har en påvirkning," siger hun videre.

Allerød Kommune adskiller sig

Generelt er antallet af hushandler steget med tre procent i perioden, står der i pressemeddelelsen.

På landsplan stiger udbuddet af villaer og rækkehuse med 0,8 procent. Konkret er der tale om en stigning i udbuddet i 46 kommuner, imens antallet af huse til salg falder i 40 kommuner, skriver Boligsiden i pressemeddelelsen.

jbt

Udviklingen i udbuddet af villaer og rækkehuse

Publiceret 06 October 2019 10:52