Jørgen Johansen fra Konservative. Arkivfoto

Jørgen Johansen fra Konservative. Arkivfoto

Konservative forlader også budgetforhandlinger

Både Konservative og Enhedslisten har nu meldt sig ud af forhandlingerne om det kommende budget

Af
Louise Mørch Vilster

Budget Mandag aften forlod Enhedslisten budgetforhandlingerne for det kommende år i Allerød Kommune, og nu melder Konservative ud, at de også melder sig ud af forhandlingerne. Det skyldes blandt andet, at der ikke er opbakning til at finde midler til drift af et varmtvandsbassin, som Konservative længe har kæmpet for.

"Vi kan ikke længere bakke op om et budget, der trækker Allerød væk fra det Allerød, som vi kender i dag - hvor fællesskab og vores foreninger er et fundament for den måde, som vi lever på. Vi var parate til at gå langt for at imødekomme de forskellige partier, men vi følte ikke, at dette var gensidigt. Eksempelvis kunne vores ønske om drift af varmtvandsbassin ikke imødekommes, selvom vi havde fundet finansieringen heraf," skriver byrådsmedlem Jørgen Johansen i en mail.

Han mener derudover, at der ikke bliver sat nok penge at til at sikre flere varme hænder.

"Vi afsluttede sidste byrådsperiode med at give 10 millioner til varme hænder i vores institutioner, skoler og plejehjem. Nu kan vi se, at dette beløb bliver mindre og mindre, uagtet at de samme partier som stadig sidder i forhandlingerne i denne byrådsperiode, og som lovede flere varme hænder."

Politikerne i byrådet forhandler videre torsdag, og er efter planen klar med årets budget fredag, som bliver præsenteret ved et pressemøde.

Publiceret 09 October 2019 09:51