"Vi er villige til at prioritere kernevelfærden, selv om det indebærer, at vi må prioritere andre opgaver ned eller hæve skatten en kende," siger Jesper Holdflod Pallesen og Miki Dam Larsen. Pressefoto

Budget-drama: S er gået fra forhandlinger - borgmesteren står uden flertal

Socialdemokratiet har ikke afklaret på nuværende tidspunkt, om partiet vil stemme imod

Af
Michael Braunstein

budget Der er drama om budgettet i Allerød: Socialdemokratiet har - ligesom Enhedslisten og Konservative - forladt budgetforhandlingerne, og dermed står borgmester Karsten Längerich, Venstre, nu uden et flertal bag et nyt budget for 2020.

Socialdemokratiet har dog på nuværende tidspunkt ikke afklaret, om partiet vil stemme imod ved 2. behandlingen 5. november, eller om man vil undlade at stemme. I sidstnævnte tilfælde kan der måske alligevel vedtages et nyt budget, afhængig naturligvis af hvordan resten af byrådet stemmer.

Ærgerlige forhandlere

Forløbet ærgrer Socialdemokratiets forhandlere Miki Dam Larsen og Jesper Holdflod Pallesen.

"Forhandlingerne var fra start præget af en manglende vilje og mod til at gå på kompromis og træffe svære beslutninger. Derfor står vi nu igen med mærkbare besparelser, der rammer vores børn og ældre. Det tror vi ikke borgerne ønsker - og derfor forlod vi forhandlingerne," udtaler de i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Vi står nu i en situation, hvor borgmesteren ikke har flertal for sit budgetoplæg, og hvor rammerne for kommunens økonomi næste år er usikre. Det er uholdbart og utrygt for både kommunens ansatte og borgere."

"Da vi indgik konstitueringsaftalen med bl.a. Venstre var vi enige om: ' ... at det vigtigste mål for det kommende Byråd, er at styrke kernevelfærden samt at der skal gøres et permanent løft i normeringerne.' Det kan vi ikke tillade os at glemme."

Foreslår øget grundskyld

"Socialdemokratiet har ikke ændret holdning, og vi er villige til at prioritere kernevelfærden, selv om det indebærer, at vi må prioritere andre opgaver ned eller hæve skatten en kende. I vores budgetoplæg hæver vi grundskylden med én promille, hvormed vi kan reducere velfærdsbesparelserne markant og igangsætte en grøn byudvikling i Lillerød, Lynge og Blovstrød," siger Miki Dam Larsen og Jesper Holdflod Pallesen.

Borgmesteren Karsten Längerich, der torsdag fortsætter budgetforhandlingerne og fredag har indkaldt til pressemøde for at fortælle om årets budgetforlig, har lige nu ingen kommentarer.

Publiceret 10 October 2019 17:43