50 års fødselsdagen på Lillevang Skole Skovvang blev blandt andet markeret med et luftfoto, taget af en drone.

50 års fødselsdagen på Lillevang Skole Skovvang blev blandt andet markeret med et luftfoto, taget af en drone.

Fødselsdagsfest for skole med 50 år på bagen

Lillevang Skole har fejret stor, rund dag for afdeling Skovvang

50 år 8. oktober kunne Lillevang Skole fejre afdeling Skovvangs 50 års fødselsdag. Afdeling Skovvang - som tidligere hed Skovvangskolen - er i dag en del af Lillevang Skole, der også rummer afdeling Lillerød. Skovvang er skole for 0.-5. årgang og Lillerød er skole for 6.-9. årgang.

Faktisk begyndte de første elever på Skovvang 12. august 1969, men skolen blev først officielt indviet 8. oktober 1971. Skolen valgte derfor i sin tid at lægge fødselsdagen efter datoen 8. oktober og årstallet 1969.

I de første år var skoleugen på 36 timer fordelt på seks dage. Da skolen blev åbnet i 1969 var der ni klasser fra børnehaveklasse til 4. klasse med to børnehaveklasseledere og ni lærere. Allerede året efter blev lærerstaben udvidet med 22 nye lærere, da skolen oplevede en stor elevtilgang de første år.

Renoveret og udvidet

Skovvangskolen blev bygget i forbindelse med de mange villaudstykninger og store lejlighedsbyggerier, der fandt sted i området sidst i 60'erne. Det var en moderne, etplans skole med store og lyse klasseværelser.

Senere er skolen i flere omgange blevet renoveret og udvidet med nye bygninger. I 1979 kom der en ny bygning i skolegården til fire ekstra klasselokaler - i dag er det Centerklasserne for elever med bl.a. bevægehandicap, der har undervisning og SFO i denne bygning.

I 1998 kom Grankoglen til, så SFO'en fik egne basislokaler. Og i 2002 blev en ny indskolingsbygning indviet som et utraditionelt læringshus, hvor eleverne kan lære og forundres på nye måder.

Det pædagogiske hjerte på Skovvang er Pædagogisk Lærings Center, i daglig tale kaldet PLC. PLC vandt i 2008 prisen som Danmarks bedste skolebibliotek.

Skolen har i løbet af de 50 år haft tre skoleinspektører. Den første inspektør var Nikolaj Baadegaard, der bestred posten frem til 1996. Herefter var det Leif Hauberg Jensen, der overtog lederstafetten og var skoleleder de næste 20 år. Siden 2016 er det Mads Ingvardsen, som har været distriktsskoleleder på den samlede Lillevang Skole.

Luftfoto og klovnerier

Fødselsdagen blev markeret med et luftfoto, taget af en drone, hvor eleverne dannede et halvtredstal. Da skolen blev 25 år, blev der også taget luftfoto.

På fødselsdagen var alle skolens elever og personale samlet i Festsalen til fødselsdagssang, hvorefter klovnen Tapé tryllebandt salen med artisteri, komik, mimekunstner og klovnerier.

Efter forestillingen var der muffins og juice til alle elever og personale.

'Skovvang er i dag 50 år efter indvielsen stadig kendetegnet ved en stærk lokal forankring og en pædagogisk profil med plads til nytænkning. Som det seneste er skolen i år blevet certificeret som rettighedsskole af UNICEF Danmark. Skolens mål er bl.a., at eleverne bliver fagligt og menneskeligt rustet til fremtiden og til at indgå positivt i de fælleskaber som fremtiden byder på,' hedder det i en pressemeddelelse.

mik.

Publiceret 11 October 2019 04:30