"SF's gruppeformand, Nikolaj Bührmann, har bag om ryggen på os lavet en aftale med Venstre. SF har ikke informeret os om deres aftale på forhånd - det er dobbeltspil, aftalebrud og tillidsbrud fra Bührmanns side," siger den socialdemokratiske gruppeformand, Miki Dam Larsen.

Socialdemokratisk vrede mod SF: "Dobbeltspil, aftalebrud og tillidsbrud"

"S og SF havde en aftale om at følges ad i budgetforhandlingerne, men den er nu brudt," siger Miki Dam Larsen

Af
Michael Braunstein

budget "S og SF havde en aftale om, at vi skulle følges ad i budgetforhandlingerne. Vi skulle være med sammen og i givet fald gå sammen. I tirsdags gik vi sammen med SF fra forhandlingerne. Nu har SF's gruppeformand, Nikolaj Bührmann, bag om ryggen på os lavet en aftale med Venstre. SF har ikke informeret os om deres aftale på forhånd - det er dobbeltspil, aftalebrud og tillidsbrud fra Bührmanns side."

Sådan lyder det fra den socialdemokratiske gruppeformand, Miki Dam Larsen, efter annonceringen af budgetforliget, hvor SF er med sammen med Venstre, Radikale, Vores Allerød og Blovstrødlisten.

Miki Dam Larsen fortsætter:

"Vi har ønsket at få så meget af vores politik igennem som muligt, og vi vurderede tirsdag, at resultatet ikke var tilfredsstillende. Det er en 180 graders vending, Bührmann har lavet."

"Der er ærgerligt, det vækker mindelser om gamle dage i Allerød Byråd, og det er ikke en kultur, jeg ønsker skal fortsætte. På længere sigt er det svært at se, hvordan samarbejdet skal komme til at fungere."

Om situationen hvor kun 10 ud af byrådets 21 medlemmer står bag budgetforliget, siger den socialdemokratiske gruppeformand:

"Jeg har ikke haft lejlighed til at se budgetforliget, men vi vil bruge tiden frem til 2. behandlingen på at tale med de andre partier om situationen, hvor der ikke er et flertal bag et budget. Vi vil interessere os for retningen i budgetforliget. Der skal selvfølgelig være et fungerende budget at arbejde med, ikke et kaos, og vi ønsker ikke at borgmesterens budgetoplæg fra 1. behandlingen skal ophæves til nyt budget."

Allerød Nyt har forelagt Nikolaj Bührmann udtalelserne fra Miki Dam Larsen, men han har ingen kommentarer.

Publiceret 11 October 2019 16:30