'Efter nogle timer med stavgang i den dejlige natur i selskab med andre aktive mennesker, kommer man hjem, opladet og i godt humør,' lyder det fra Allerød Stavgangsforening, der fylder 15 år. Privatfoto

'Efter nogle timer med stavgang i den dejlige natur i selskab med andre aktive mennesker, kommer man hjem, opladet og i godt humør,' lyder det fra Allerød Stavgangsforening, der fylder 15 år. Privatfoto

15 år med stavgang i Allerød

Godt 200 er medlem af Allerød Stavgangsforening

stavgang 18. oktober kunne Allerød Stavgangsforening fejre 15 års jubilæum - og foreningen har det godt, med et medlemstal på omkring 200.

Det var Bodil Fogh - foreningens grundlægger, første formand og senere æresmedlem - som tog initiativet til at danne foreningen. 100 mennesker mødte op og meldte sig ind 17. april 2004, da Bodil Fogh havde offentliggjort, at der nu ville starte en stavgangsforening i Allerød.

18. oktober 2004 var alle formaliteter på plads, og Allerød Stavgangsforening var en realitet. Den nystartede forening fik til huse i møbelfabrikken Fritz Hansens gamle kantine på Skovensvej 4.

I årene omkring 2009 var stavgang blevet anerkendt som en meget hensigtsmæssig motionsform, og Allerød Stavgangsforening fik medlem nr. 500. Men som det ofte går med 'modefænomener', varierer populariteten. Medlemstallet har de senere år ligget ret stabilt omkring cirka 200, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Ud i naturen

Medlemmerne af Allerød Stavgangsforening tilbringer langt det meste af tiden ude i naturen, men kan også godt lide en kop kaffe i klubbens lokale.

'Vi har jo også linedance-hold og tegne-malehold, som befinder sig bedst indendørs. Derfor har klubben behov for husly. De første år godt 10 år nød vi at bo i Fritz Hansens gamle kantine, som lå fint ved skoven. 30. maj 2015 blev vi flyttet til biblioteket, men 'gik' videre til 'Stavly' 8. august 2015: Centehallens gamle kantine på 1. sal,' skriver stavgangsforeningen.

Foreningen påpeger, at den største aktivitet foregår i skovene omkring Allerød, hvor medlemmerne - som går på et eller flere af de 14 stavgangshold - tilbagelægger fra 3-4 km. til 15 km. hver uge, næsten helt uanset vejr og vind.

'Efter nogle timer med stavgang i den dejlige natur i selskab med andre aktive mennesker, kommer man hjem, opladet og i godt humør,' skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Nogle af holdene arrangerer månedlige ture til lidt fjernere liggende skovområder, men ellers er der hold for enhver smag med hensyn til ganghastighed og turlængde.

'Det er Nordic Walking'

Blandt aktiviteterne er også en årlig klubudflugt til lokaliteter som Hallandsåsen, Hveen og Tystrup Bavelse Sø, der er kurser i faldteknik, sund aldring, førstehjælp og sunde kostvaner, og der er en årlig klubfest og 'Nissestavgang' som faste punkter på programmet.

'Synes man at stavgang lyder lidt for 'rollatoragtigt', skal man blot tænke på, at det jo er Nordic Walking, man praktiserer. En gangart der er inspireret af langrendsteknik, og som bevirker, at man bruger de fleste af kroppens muskler, når man går rigtigt. Vi har altid plads til flere medlemmer. Nye medlemmer får instruktion i stavenes rette anvendelse og den korrekte Nordic Walking-teknik, så man har mulighed for at få det optimale ud af turene,' skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Få mere at vide: alleroedstavgang.dk

mik.

Publiceret 20 October 2019 08:00