Nogle af eleverne på Lynge Skole har haft undervisning i iværksætteri. Pressefoto

Nogle af eleverne på Lynge Skole har haft undervisning i iværksætteri. Pressefoto

Lynge Skole prøvede et iværksætter-eventyr

Workshop om iværksætteri fik Lynge Skoles eventhold til at søge på 'skolenivirkeligheden.dk'. Det kom der forretningskoncepter ud af

Skole Eleverne på Lynge Skoles eventhold har haft undervisning i iværksætteri. Bag arrangementet stod Allerød Kommunes erhvervskonsulent Mette S. Nielsen, som havde slået tilbuddet op på portalen ”skolenivirkeligheden.dk”. Skolenivirkeligheden.dk er en landsdækkende portal med over 2.000 aktive tilbud til lærere og pædagoger, der gerne vil have virkeligheden ind i skolen eller børn og unge ud i virkeligheden og lære mere.

”Jeg blev overrasket og glad for, at der så hurtigt var interesse,” fortæller erhvervskonsulent Mette S. Nielsen, og fortæller, hvorfor hun havde slået aktiviteten op.

”En af mine opgaver som erhvervskonsulent er at formidle samarbejde mellem skolerne og erhvervslivet, og når jeg selv har stået i situationen, kan jeg kan jo fortælle med større indlevelse om værdien. Og så synes jeg, det er vigtigt at tale med eleverne om iværksætteri og konceptudvikling,” fortæller Mette, som i øvrigt var meget imponeret over, så spændende idéer eleverne havde med i deres koncepter og, at alle grupperne helt naturligt havde tænkt bæredygtighed ind.

Linjehold

Eventholdet er et af Lynge Skoles profillinjehold bestående af elever fra 8. og 9. klasse. Kreativitet, social innovation og gode ideer er nøgleord for den daglige undervisning på eventholdet. Det faldt helt i tråd med Mette S. Nielsens oplæg og workshop.

”Samtidig med, at eleverne fik et godt indtryk af, hvor meget der egentlig foregår i deres kommune, og hørte om de tilbud kommunen har, hvis man vil starte op selv, var de også selv aktive og skulle opfinde koncepter for deres egen Smoothiebod med afsæt i forskellige målgrupper. Den måde at tænke på, kan vi direkte overføre til et projekt, vi selv har gang i lige nu på skolen," udtaler Anette Petersen, eventlærer på Lynge Skole.

Flere af eleverne udtrykte efterfølgende deres begejstring for arrangementet.

”Det var meget spændende, og det kan da godt være, at jeg vil starte en virksomhed en gang, hvis jeg får en god idé," siger Rasmus fra 9. klasse.

Kapp

Publiceret 13 November 2019 13:15