Allerød-virksomheden Weibel Scientific har fået en af de strategisk vigtigste kontrakter i virksomhedens historie i hus. Foto: Weibel Scientific

Allerød-virksomheden Weibel Scientific har fået en af de strategisk vigtigste kontrakter i virksomhedens historie i hus. Foto: Weibel Scientific

Weibel Scientific valgt som leverandør til det norske forsvar

Allerød-virksomheden har netop underskrevet stor kontrakt

kontrakt Weibel Scientific med hovedsæde i Allerød har netop underskrevet en stor kontrakt med en af de førende europæiske forsvarsvirksomheder, Kongsberg, om levering af radarer til et nyt mobilt luftværnssystem til det norske forsvar. Kontrakten er et afgørende skridt i den danske radarproducents strategi om at træde ind på et milliardmarked.

I januar i år åbnede Weibel Scientific kontor i Norge som led i en strategi om at komme ind på markedet for overvågning af droner og radarer til luftværn.

Kontrakten indbringer Weibel Scientific 'et tocifret millionbeløb i den høje ende', som det udtrykkes i en pressemeddelelse, og den forventes at være den første af flere lignende ordrer i Europa.

"Det er en af de strategisk vigtigste kontrakter i hele Weibels historie. Vi er oppe imod de helt store spillere på verdensmarkedet for overvågningsradarer, og Weibels teknologi skiller sig ud. Det er vores første kontrakt på netop denne radar i Norden, men forhåbentligt ikke den sidste," siger Peder R. Pedersen, administrerende direktør i Weibel Scientific.

Det unikke ved Weibels luftværnsradar er især evnen til at detektere selv helt små og langsomt flyvende droner over lange afstande, fremgår det af pressemeddelelsen.

"Vi vinder på at være de eneste i verden, som kan levere en helt unik og efterspurgt teknologi. Da vi leverede den første radar, som kombinerer Doppler og pulsteknologi til Indonesien for tre år siden, skabte vi grundlag for et helt nyt forretningsområde med et meget stort vækstpotentiale. Denne aftale med Kongsberg er endnu en stor milepæl i den strategi," siger Peder R. Pedersen.

I 2017 indgik Weibel et strategisk samarbejde med den store amerikanske forsvarsvirksomhed Lockheed Martin om at udvikle radarsystemer til US Army. Det betød, at den danske ingeniørvirksomhed over 18 måneder måtte ansætte 50 procent flere medarbejdere for at følge med ordrerne.

Weibel har også netop kunne offentliggøre endnu en stor norsk kontrakt, denne gang om levering af en testradar til Andøya Test Center i Tromsø. Sammen med Kongsberg-aftalen betyder det, at radarvirksomheden forsat skal udvide medarbejderstaben.

mik.

Publiceret 13 November 2019 04:00