Den højeste andel af børn, der bor sammen med mor og far indtil de fylder 18 år, findes i Allerød Kommune, nemlig 82,3 pct. Pressefoto

Den højeste andel af børn, der bor sammen med mor og far indtil de fylder 18 år, findes i Allerød Kommune, nemlig 82,3 pct. Pressefoto

Allerød: Her bor flest hos mor og far til de fylder 18 år

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik

opgørelse Den højeste andel af børn, der bor sammen med mor og far indtil de fylder 18 år, findes i Allerød Kommune, nemlig 82,3 pct. Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik ifølge Nybolig.

Opgørelsen er baseret på boligsituationen i Danmark pr. 1. januar 2019, fremgår det af en pressemeddelelse.

Ifølge Peter J. Mattsen, direktør for Nybolig, kan en væsentlig årsag til, at Allerød indtager topplaceringen, være, at der er tale om en ressourcestærk by i Nordsjælland.

"Huspriserne i Allerød er høje, og vi ser, at især mange ressourcestærke familier bosætter sig her. At familierne er økonomisk stærke skaber gode betingelser for et stabilt familieliv. Det gør, at de unge ikke har så travlt med at flyve fra reden," siger Peter J. Mattsen.

I modsatte ende af opgørelsen findes Lolland Kommune. Her bor kun 60,9 pct. af de unge under 18 år sammen med begge forældre.

Der er markante forskelle på andelene, når man ser på, hvor i landet børnene bor. Blandt de ti højeste andele ligger kun tre jyske kommuner - Skanderborg, Lemvig og Favrskov - mens resten af top ti befinder sig i Region Hovedstaden.

Sådan bor unge uden kernefamilie

Tallene fra Danmarks Statistik viser desuden, hvordan de unge under 18 år bor i de tilfælde, hvor forælderene ikke bor med en partner.

Her indtager Lolland en høj placering, når det kommer til unge, der bor med en enlig far: Det gør 4,3 pct. Til sammenligning bor blot 1,9 pct. af unge i Allerød kun med far.

I København bor de unge under 18 år til gengæld mere sammen med mor. Her bor hele 21,5 pct. med en enlig mor – svarende til hver femte unge.

mik.

Publiceret 14 November 2019 14:15