Mungo Park kan nu omsider se frem til, at den stærkt ønskede nye teatersal bliver en realitet. Arkivfoto

Mungo Park kan nu omsider se frem til, at den stærkt ønskede nye teatersal bliver en realitet. Arkivfoto

Ny teatersal til Mungo Park: Det blev et kæmpestort ja fra byrådet

Der bliver plads til både cykel- og gangstier på Amtsvej, blev det konstateret i byrådssalen

Af
Michael Braunstein

teater Det blev et kæmpestort og helt enigt ja, da Allerød Byråd 28. november besluttede at give grønt lys til det reviderede forslag til en ny teatersal til Mungo Park.

Det reviderede projekt danner nu grundlag for den videre projektering og et udbud, og så skal der udarbejdes et grundlag for en frivillig momsregistrering af ejendommen til efterfølgende politisk godkendelse.

Flere fonde har givet tilsagn om støtte til teatersal-projektet på Mungo Park, og det blev fremhævet i byrådet, hvor alle talere glædede sig over, at den nye sal nu endelig kunne realiseres.

"Det er en glædelig dag. Mungo Park har gjort en flot indsats for at skaffe midler, og det er lykkedes. Vi står med et revideret projekt, hvor højden på byggeriet er reduceret, så det ikke generer naboerne så meget som før, og det er positivt. Det er også positivt, at vi har fået vished for, at der vil blive plads til både cykel- og gangstier på Amtsvej," sagde formanden for kultur- og idrætsudvalget, Viggo Janum, Vores Allerød.

"Åndelig velfærd"

Esben Buchwald, Venstre, fandt, at "det er fantastisk, at det er lykkedes at komme hertil."

"Mungo Park er et stort lokalt aktiv med 30.000-35.000 gæster på årsplan. Det her er åndelig velfærd," sagde han.

Lone Hansen, Venstre, var også glad - både som politiker og beboer i bymidten.

"Det glæder mig meget, at der bliver plads til cykelsti i begge vejsider på Amtsvej. I ni måneder har det ikke været rart at bevæge sig forbi området," sagde hun.

Også Miki Dam Larsen, S, var glad:

"Det har taget sin tid, men til gengæld har vi nu fået en helhedsplan på plads. Det er virkelig en stor glæde for os, at det her er lykkedes."

"Det er fantastisk"

Radikale Merete Them Kjølholm sagde:

"Det er fantastisk - fonde har skudt penge i fortsættelsen af historien om teatret i Allerød, der nu bliver et meget større teater."

Og også Axel Nielsen, K, tog ordet:

"Det her er kulturel velfærd. Hos konservative er vi rigtigt glade, det bliver et spændende område med kulturtorv og meget andet godt."

Publiceret 29 November 2019 08:30