Med de gældende regler kan Blovstrød Svømmehal ikke godkendes til mere end 150 personer, med mindre der som minimum etableres en slangevinder og et manuelt varslingsanlæg, siger Erik Lund, K.

Med de gældende regler kan Blovstrød Svømmehal ikke godkendes til mere end 150 personer, med mindre der som minimum etableres en slangevinder og et manuelt varslingsanlæg, siger Erik Lund, K.

Erik Lund: Brandsikkerheden i Blovstrød Svømmehal skal forbedres

Det konservative byrådsmedlem foreslår en tillægsbevilling på 100.000 kroner

Af
Michael Braunstein

brandsikkerhed Brandsikkerheden i Blovstrød Svømmehal skal forbedres. Det mener det konservative byrådsmedlem, Erik Lund, der havde fået sagen på mødet i Allerød Byråd 28. november.

Erik Lund beskriver situationen sådan, at man 'i forbindelse med opførelse af dry-land i Blovstrød Svømmehal har 'glemt' de gældende regler for brandsikkerhed.'

'Det forholder sig nemlig sådan, at med de nugældende regler kan svømmehallen ikke godkendes til mere end 150 personer, med mindre der som minimum etableres en slangevinder (en brandslange, der hænger på væggen) og et manuelt varslingsanlæg. Det sidste er et anlæg, hvor man går hen og trykker på en knap, og så lyder en sirene eller endnu bedre en stemme i højttalere, der beder en om at forlade hallen,' påpeger Erik Lund og fortsætter:

'Der er godt nok et varslingsanlæg i hallen allerede, men efter udvidelsen er det formentlig ikke tilstrækkeligt længere, da det med lukkede døre ind mellem mellemgang og svømmehal ikke kan høres i hallen, når der er mange mennesker.'

Det konservative byrådsmedlem oplyser, at Sigma Swim Allerød hvert år holder cirka fire weekendstævner, en række mindre interne træningsstævner, aktiviteter for parasvømmere samt klubmesterskab i svømmeskolen, hvor antallet af mennesker i hallen nemt overstiger de 150 tilladte personer.

'Klubben har i starten af oktober afholdt et stævne for de mindste svømmere, hvor der var langt over 200 personer til stede i hallen. Her har klubben fået dispensation og brugt brandvagter, men beredskabschef Martin Howardsen har gjort det fuldstændig klart, at dette ikke kan lade sig gøre fremadrettet,' anfører Erik Lund og tilføjer:

'Da jeg ikke ønsker, at vi går på kompromis med brandsikkerheden i vores bygninger, foreslår jeg en tillægsbevilling på 100.000 kr. til etablering af en slangevinder og et manuelt varslingsanlæg i Blovstrød Svømmehal.'

Allerød Byråd besluttede at sende sagen til behandling i teknik-, erhverv-, plan- og miljøudvalget.

Publiceret 01 December 2019 11:15