På billedet ses DGI Nordsjællands nye bestyrelse. Fra venstre er det: Lars Møller, Susanne Jönsson, Dorthe Overgaard, Per Frost Henriksen, Erik Hammer, Else M. Vad (der er formand for LUI's hovedbestyrelse) og Kai Raun. Foto: Peter Dahlerup

På billedet ses DGI Nordsjællands nye bestyrelse. Fra venstre er det: Lars Møller, Susanne Jönsson, Dorthe Overgaard, Per Frost Henriksen, Erik Hammer, Else M. Vad (der er formand for LUI's hovedbestyrelse) og Kai Raun. Foto: Peter Dahlerup

Kai Raun valgt ind i DGI-bestyrelse

Der var kampvalg og debat om fremtidens idrætsfaciliteter på DGI Nordsjællands årsmøde

dgi Der var debat om fremtidens faciliteter for idrætten og kamp om pladserne i DGI Nordsjællands bestyrelse, da idrætsorganisationen holdt årsmøde.

Det blev Lars Møller og Kai Raun, der sikrede sig en plads i bestyrelsen. Og suppleanterne blev Michael Stehr og Kamilla Elkjær. Derudover blev Per Frost Henriksen genvalgt som formand for DGI Nordsjælland uden modkandidater.

Kai Raun vil være kendt af mange Allerød-borgere, da han i en lang årrække var ansat i Allerød Kommune, senest som kommunens drifts- og idrætsinspektør.

De valgte skal nu sammen med resten af bestyrelsen arbejde for de mere end 144.000 medlemmer i de 550 foreninger, der er medlem af DGI Nordsjælland.

Fremtidens idrætsfaciliteter til debat

En af de ting, DGI Nordsjællands bestyrelse skal forsøge at hjælpe med at løse, er udfordringen med at sørge for, at idrætsfaciliteterne i fremtiden matcher efterspørgslen og behovet fra de nordsjællandske motionister.

For der er mangel på faciliteter, mener DGI Nordsjællands formand, Per Frost Henriksen. I sin mundtlige beretning fortalte formanden, at det er urimeligt, at der typisk er færre end to idrætshaller pr. 10.000 indbyggere i kommunerne omkring København, mens der i en del kommuner i Jylland er mindst fem idrætshaller pr. 10.000 indbyggere.

"Der er en skæv fordeling af faciliteter. Det er åbenlyst, og det må vi som idrætsorganisation også tage del i at få gjort bedre. Selvfølgelig sammen med foreninger og kommuner. Der skal en fælles indsats til for at rykke de her absurde forskelle. Vi skal stå sammen," siger Per Frost Henriksen.

Forsker Forsberg med fagligt oplæg

De 167 fremmødte idrætspolitikere, foreningsformænd, ildsjæle fra nordsjællandske idrætsforeninger og ansatte i DGI Nordsjælland fik også et fagligt input om fremtidens idrætsfaciliteter. Ph.D.-stipendiat og senioranalytiker Peter Forsberg fra Idrættens Analyseinstitut holdt nemlig et oplæg om sin forskning.

Nogle af pointerne fra idrætsforskeren var, at kommuner og foreninger skal blive bedre til at undgå, at faciliteterne ikke bliver brugt, selvom de er bookede. Det kunne være, hvis en forening har booket en hal, som de ikke får brugt alligevel, fordi træningen bliver aflyst.

Med andre ord handler det om at have fingeren på pulsen for at få mest muligt ud af de faciliteter, der er i lokalområdet. Det lyder som almindelig sund fornuft, men alligevel viser forskningen, at der er plads til forbedringer på det område, fortalte Peter Forsberg.

Hæder til idrættens ildsjæle

DGI Nordsjælland fejrede – traditionen tro – ved sit årsmøde dem, der løber forrest, og dem andre kan se op til. Derfor blev priserne 'Årets Træner/Leder', 'Årets Forening' og den nye idrætspris 'Årets Initiativ' uddelt.

Sebastian Gröschner fra Frederikssund Volleyball Klub tog titlen som 'Årets Træner', løbeklubberne Fjordløberne og Out-Run Frederikssund løb med titlen som 'Årets Forening', og ildsjælene Camilla Myhre Maymann og Katja Watson modtog prisen som 'Årets Initiativ'.

mik.

Publiceret 02 December 2019 06:00