"Landevejscykling er en fantastisk sport, men den foregår i høj grad i en mandeverden, der kan virke intimiderende. Vi ønsker at lære kvinder at navigere i denne verden og finde ud af, at det slet ikke er så slemt, som det kan føles," siger Katrine Dahl Bjørnholm. Foto: Peter Ebro for United Cycling

United Cycling inviterer til cykelskole for kvinder

Det sker i samarbejde med United Cyclings ambassadør Katrine Bjørnholm og den professionelle cykelrytter Michelle Lauge Quaade

cykling 'Cykling er den perfekte kvindesport, kan vi få flere til at dyrke den?' Sådan lyder spørgsmålet i Lynge-virksomheden United Cycling, der nu inviterer til cykelskole for kvinder.

Kulturen i landevejscykling kan være ekskluderende og intimiderende, og det holder desværre mange kvinder fra at tage cykling op, eller at komme rigtig godt i gang - det er på ingen måde formålstjenstligt, for kvinderne har brug for cykling og cykling har brug for kvinderne, konstaterer United Cycling.

'Heldigvis har kvindecykling i de seneste år fået mere og mere opmærksomhed på både den internationale og danske scene. Især professionel kvindelandevejscykling får meget opmærksomhed, og det giver danske kvinder idoler som Amalie Didriksen, Annika Langvad, Trine Smidt og Cecilie Uttrup at se op til og blive motiveret af. Vi er da også flere og flere kvinder, der giver os i kast med dæk og slange, carbonfiber og styrbånd, men omtalen af professionel kvindecykling er ikke nok til at få kvinder med en cykelrytter gemt i maven til at tage springet og købe sig en racercykel,' hedder det i en pressemeddelelse fra United Cycling, der fortsætter:

'Den udfordring har pigerne bag Vélorina taget op og har lanceret et kursus, hvor kvinder kan låne en landevejscykel og i trygge omgivelser komme godt i gang med landevejscyklingen.'

Tre dage langt kursus

Kurset 'Vélorinas Cykelskole' holdes i samarbejde med United Cycling fra 17.-19. maj 2019. Det tre dage lange kursus har til formål igennem en kombination af teori, workshops og partiske øvelser at give kvinderne et godt udgangspunkt for at komme godt i gang med cyklingen.

Kurset vil blandt andet dække undervisning i brug af klikpedaler, 'det skal du vide ved køb af cykel', mekanikerkursus, cykeltøj workshop, cykelture i den nordsjællandske natur og meget mere.

Undervisningen vil blive varetaget af teamet bag Vélorina.dk - et kvinde-cykling-initiativ, der begyndte i 2017 med den professionelle kvindecykelrytter Michelle Lauge Quaade, Team Rytger Powered by Cykeltoejonline.dk, og nybegynder landevejs-cykelrytter Katrine Dahl Bjørnholm. Målet med initiativet er igennem et blogunivers, foredrag og kurser at afmystificere cykling, så det bliver mere håndgribeligt for kvinder, der ikke er vokset op med cykling, at tage fat i sporten.

Mere information: www.velorina.dk, www.facebook.com/velorina.dk eller på kontakt@velorina.dk

mik.

Publiceret 11 May 2019 08:30