De dygtige unge atleter fra Allerød Atletik & Motion gør klar til medaljeoverrækkelse. Foto: AAM

De dygtige unge atleter fra Allerød Atletik & Motion gør klar til medaljeoverrækkelse. Foto: AAM

Succes for Allerød Atletik & Motion: Unge atleter kom hjem med medaljer

Velykket deltagelse i Nordsjællandske Mesterskaber

atletik Selvom vejrudsigten havde truet med regn og torden blev Nordsjællandske Mesterskaber i atletik i Hillerød 12. juni en dejlig lys og varm aften - og som aftenen skred frem, voksede medaljehøsten i Allerød Atletik & Motions (AAM) lejr.

Sådan skriver AAM i en pressemeddelelse.

I konkurrencen mellem de syv atletikklubber i Nordsjælland demonstrerede AAM's trup på 10 unge atleter deres styrke og bredde ved alle at komme hjem med en eller flere medaljer.

I 10-11 års gruppen forøgede Oliver Elklint - som ved det stærkt besatte Copenhagen Open i den forgangne weekend havde hjemført både sølv og bronze – sin medaljesamling med guld i 60 meter og sølv i såvel kuglestød som længdespring.

I 12-13 årsgruppen var der sølv i højdespring til Rasmus Søager, sølv og bronze i kuglestød til Thor Galsøe og Rasmus, og sidst men ikke mindst guld til Lauge Søager og bronze til Rasmus i boldkast.

I 14-15 årsgruppen blev det til guld og sølv i spydkast til henholdsvis Mads Elver Mørk og Emil Søager, som også snuppede sølv og bronze i kuglestød. Der var guld og bronze i højdespring til henholdsvis Alma Eide Larsen og Toby Johnson, guld og to gange bronze i 100 meter til Asta Exner Jensen, Alma og Toby, og sølv og bronze til Asta og Alma i længdespring.

De 14-årige sluttede aftenen med to gange sølv til Toby og Alma og bronze til Laura Galsøe på den krævende 1000 meter. Alle tre kom i mål under de fire minutter, og Toby mangler nu kun at skære 1 sekund af for at komme under de tre minutter.

Træner-glæde

Olav Holst, som er en af de fem ungdomstrænere i AAM, glæder sig især over, at de unge atleter viser dygtighed og personlig fremgang i discipliner inden for både løb, spring og kast.

"Det er vigtigt for de unge mennesker, at de netop i alderen fra 8 år til 15-16 år får udviklet og styrket alle muskler og sener i kroppen og mestrer at styre kroppen. At kunne lave et højdespring kræver, at man kan få sin torso, arme og ben til at gøre bestemte ting i en bestemt rækkefølge, og jo bedre man kan det, jo højere kan man springe. Eller bare det at få et spyd til at markere i landingen, er ganske krævende," siger Olav Holst og fortsætter:

"De ting man får sin krop lært her, vil man have glæde af hele sit liv, og her er især de tekniske discipliner spring og kast vigtige. Vi lægger vægt på, at de unge træner i flere af atletikkens discipliner. Det er ikke nok i den alder bare at spille fodbold eller at løbe hurtigt eller langt."

"Det glæder os at se, at det er lykkedes os i AAM at se de unge både nyde hinandens selskab og samtidigt se hver af dem blomstre omkring deres individuelle styrkepunkter inden for fællesskabet. Vi har i dag ca. 25 aktive atleter, herunder også nye 'på prøve', og vi ser gerne flere, som er interesseret i at deltage i fællesskabet og styrke deres kunnen inden for atletikken," siger Olav Holst.

Bag resultaterne fra de Nordsjællandske Mesterskaber gemmer der sig en lang række personlige rekorder, så det var en flok stolte atleter, der sidst på aftenen vendte hjem til Allerød.

mik.

Publiceret 16 June 2019 08:30