Sigma løb fortjent af med sejren som Danmarks bedste juniorklub. Foto: Sigma Swim

Sigma løb fortjent af med sejren som Danmarks bedste juniorklub. Foto: Sigma Swim

Sigma Swim blev Danmarksmestre

Løb med sejren som Danmarks bedste juniorklub

svømning Danmarksmesterskaberne i svømning - åben klasse - og Danmarksmesterskaberne for juniorer - kun holdkapper – er netop blevet afgjort i Helsingør Svømmehal. Stævnet var afslutningen på sæsonen for mange af Sigmas svømmere, og heldigvis sluttede de af med et brag.

Der blev sat mange personlige rekorder af de 29 deltagende svømmere, og de sikrede sig mange mange medaljer - så mange, at Sigma blev den klub, der vandt flest medaljer af alle, nemlig 17 i alt.

Særligt fremhæver klubben de to holdkapper, der vandt guld og dermed blev Danmarksmestre: I 4 x 100m medley for damer vandt Sigma guldet med Julie Stampe, Thea Blomsterberg, Caroline Erichsen og Julie Krog Rose. Og også juniordrengene vandt guld - i 4 x 200m fri - med Alfred Højberg, Frederik Eg Ibsen, Lucas Christensen og Emil Døssing.

Sigma vandt derudover ikke mindre end 11 holdkap medaljer, fordelt på både juniordrenge og -piger og i den åbne klasse.

'Fantastiske resultater der vidner om en stærk bredde og højt niveau hos både de ældste svømmere og de kommende talenter,' slår klubben fast i en pressemeddelelse.

Sigma løb fortjent af med sejren som Danmarks bedste juniorklub med flest point i holdkonkurrencen samt en flot andenplads i den åbne klasses holdkonkurrence. 'Samlet set et dansk mesterskab med masser af succes for Sigmas svømmere, der nu kan se frem til en velfortjent ferie,' lyder det fra klubben.

Ikke alle har ferie

Der var enkelte af Sigmas svømmere, der ikke deltog i DM, da de var på træningslejr i Japan forud for det kommende VM, som de deltager i. Det drejer sig om Anton Ørskov Ipsen og Alexander Aslak Nørgaard. VM finder sted i Korea frem til 28. juli.

Derudover skal Sigmas øvrige landsholdsvømmere også træne lidt længere, inden sommerferien kan starte. Således skal Caroline Erichsen, Mia Steen Duus og Frederik Rindshøj til Irland i den kommende uge og konkurrere til Irish Meet.

Og Thea Blomsterberg skal træne frem til slutningen af august, hvor hun stiller op for Danmark til VM for juniorsvømmere.

De deltagende Sigma-svømmere ved DM var: Alec Mortensen, Alfred Højberg, Andreas Hoffmann, Anton B. Andersen, Caroline B. Schrøder, Caroline Erichsen, Cassandra G. Nygaard, Claus Iversen, Cornelia Bergqvist, Emil Døssing, Emma Stoltz, Frederik B. Mindested, Frederik E. Ibsen, Frederik Rindshøj, Isabella Nimb, Jakob Legaard, Joakim Brønnum, Josephine Kruse, Julie K. Rose, Julie Stampe, Kajsa Christensen, Katrine Bonefeld, Lucas Christensen, Mads Rishøj, Magnus Andersen, Maria Lund, Mia Steen Duus, Ulrik Blach Petersen og Villads Kruse.

mik.

Publiceret 23 July 2019 09:45