Cheftræner i Allerød Bordtennisklub, Rikke Salomonsen, har samlet et spændende team med både ungdom og rutine, der skal forsøge at etablere Allerød Bordtennisklub i damernes 1. division. Presefoto

Cheftræner i Allerød Bordtennisklub, Rikke Salomonsen, har samlet et spændende team med både ungdom og rutine, der skal forsøge at etablere Allerød Bordtennisklub i damernes 1. division. Presefoto

Bordtennis-damer skal vise vejen for de unge: Ambitionen er overlevelse i 1. division

Allerød Bordtennisklub har sat et stærks førstehold for kvinder, og ambitionen er klar; blandt de syv bedste i 1. division og dermed overlevelse i rækken

Det er de yngste piger i Allerød Bordtennisklub, som i de sidste par år har gjort sig bemærket med fremgang og DM-medaljer. Men nu vil kvinderne også være med. Cheftræner i Allerød Bordtennisklub, Rikke Salomonsen, har samlet et spændende team med både ungdom og rutine, der skal forsøge at etablere Allerød Bordtennisklub i damernes 1. division. Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

Rikke, der selv skal spille på holdet, har haft sin bordtennisopdragelse i Allerød, hvor hun i 2005 som 12-årig var med til at sikre klubbens allerførste danske mesterskab i yngre pige double. Henriette Moestrup og Celine Røn-Andersen er også fra lokalområdet, men mens Henriette tidligere har optrådt i klubtrøjen for klubbens herrehold, vil der være debut til 18-årige Celine, der hidtil har spillet for Hillerød. Henriette har tidligere spillet på højeste niveau for København, og har haft nogle års pause. Men nu satser hun på comeback, da klubbens træningstilbud har givet hende motivation til at være med igen.

De sidste spillere i truppen er Agnes Kiirikki og Ruth Hansen. Ruth er fra København, men har for længst fået en stærk tilknytning til Allerød, hvor hun træner med og ydermere fungerer som træner for flere af klubbens parasport-spillere.

Agnes er den nyeste i truppen, og kan måske udvikle sig til et af holdets trumfkort. Også hun er tilbage efter et par års pause, men da hun var på toppen for fire år siden, var hun blandt de bedste juniorer i Sverige. Nu er hun flyttet til Danmark med sin kæreste, der er en af verdens allerbedste bordtennisspiller, så sporten fylder en hel del på hjemmefronten. I valget af Allerød har træningsmiljøet spillet en rolle, og hun sætter pris på, at klubben satser på pigerne.

Ambitionen er klar

Rikke Salomonsen tør ikke forudsige, hvordan klubben vil klare sig i sin første sæson blandt de 13 hold i 1. division. Men ambitionen er en plads blandt de 7 bedste, så holdet overlever i rækken. Det vigtigste er dog at udvikle et stærkt trænings- og konkurrencemiljø for damerne, som kan understøtte den fortsatte udvikling af de unge piger, som er på vej frem.

"Jeg er glad for, at klubben har fået et stærkt 1. hold for kvinder. For det er vigtigt for vores unge piger i klubben, at de har nogen at se op til. Mon ikke de gerne selv en dag vil på klubbens 1. hold? Så jeg tror, at de vil give lidt ekstra i træningen for at presse de voksne og overbevise mig om, at de er klar til at tage en plads", fortæller Rikke Salomonsen.

Klubben spiller de første kampe i damernes 1. division i Aarhus i weekenden den 14.-15. september mod Ballerup 2 og København. Første kamp på hjemmebanen i Lillerødhallen er tirsdag d. 8. oktober kl. 19.

Ikke det eneste 1. divisionshold

På herre-siden er Allerød Bordtennisklub repræsenteret i Østdanmarksserien. Efter en fjerdeplads i sidste sæson er målsætningen i den nye sæson at holde sig fri af nedrykning, da holdet har mistet sin førstemand, Kasper Michelsen, på grund af studie i Aarhus.

Til gengæld kan herrerne glæde sig over, at klubben har kvalificeret sig til 1. division for veteraner. Holdet består af Lars Rasmussen, Lars Starup og Steffen Schiøtts.

hhs

Publiceret 05 September 2019 10:00